Mercedes-Benz: Επένδυση 600 εκατ. δολαρίων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Mercedes-Benz: Επένδυση 600 εκατ. δολαρίων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η επένδυση θα γίνει στο στο Hambach της Γαλλίας και θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Mercedes-Benz που θα κατασκευάζεται στη συγκεκριμένη χώρα.

Η στροφή στην ηλεκτροκίνηση γίνεται όλο και έντονη και ιδού πώς η Mercedes-Benz ανακοίνωσε επένδυση 600 εκατ. δολαρίων στο Hambach της Γαλλίας, για να κατασκευάζει εκεί ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της οικογενείας EQ A.

Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες, το 2020. Πρόκειται για το ίδιο εργοστάσιο που απασχολεί 800 εργαζόμενους και παράγει τα smart fortwo. Η παραγωγή, όταν ολοκληρωθεί η επένδυση, θα επεκταθεί στα ηλεκτρικά fortwo και forfour. Η ανακοίνωση έγινε με τον πλέον επίσημο τρόπο, μετά από συνάντηση του Dieter Zetsche με τον Emmanuel Macron στο Elysée.

merce

Η ανακοίνωση της επένδυσης είναι ένα εξαιρετικό νέο για τους εργαζόμενους του εργοστασίου, οι οποίοι το 2016 μετά από διαπραγματεύσεις με την εταιρεία, είχαν δεχτεί να εργάζονται 39 ώρες εβδομαδιαίως και να αμείβονται για 39 και ως αντάλλαγμα είχαν πάρει την υπόσχεση από την εταιρεία ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση έως το 2020. Αυτή ακριβώς η συμφωνία, είπε η επικεφαλής του εργοστασίου Annette Winkler, ήταν που ενθάρρυνε την Daimler να επενδύσει εκεί.

Να σημειώσουμε πως η πρώτη πλήρως ηλεκτρική Mercedes-Benz θα είναι ένα μικρομεσαίο SUV που ακούει στο όνομα EQ C και το οποίο θα διατίθεται στην αγορά από το 2019 και θα παράγεται στο εργοστάσιο στη Βρέμη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube