Mercedes-AMG: "Θα κρατήσουμε στη ζωή για μια 10ετία ακόμα το V8 κινητήρα μας"

Mercedes-AMG: "Θα κρατήσουμε στη ζωή για μια 10ετία ακόμα το V8 κινητήρα μας"

Η Mercedes-Benz μπορεί να βαδίζει σε ηλεκτρικά μονοπάτια, δε σκοπεύει όμως να καταργήσει τον V8 κινητήρας της. Τουλάχιστον όχι μέσα στην επόμενη 10ετία…

Ο ισχυρός άνδρας της AMG, Philipp Scheimer, είχε κάποια πολύ καλά νέα να μοιραστεί με τους απανταχού petrolheads αυτού του πλανήτη. Η Mercedes-Benz δεν έχει σκοπό να καταργήσει από τη φαρέτρα της τον 4,0 lt V8 twin-turbo κινητήρα της. Παρά τη στροφή της φίρμας στην ηλεκτροκίνηση ή τους ψίθυρους που ακούστηκαν τελευταία αναφορικά με κάποια προβλήματα αξιοπιστίας που εμφάνισαν αρκετά μοντέλα της στις ΗΠΑ, ο V8 κινητήρας θα συνεχίσει να βρυχάται κάτω από το καπό των κορυφαίων εκδόσεων της AMG για τουλάχιστον μια γεμάτη δεκαετία ακόμα!

«Πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον! Για μια 10ετία ακόμα, σίγουρα, ο V8 κινητήρας μας θα δίνει το παρών στα κορυφαία μοντέλα της γκάμας μας. Έχουμε πολλούς πελάτες που αγαπούν αυτό το μοτέρ και θεωρώ ότι θα συνεχίσουν να αγοράζουν όσα μοντέλα μας εφοδιάζονται με αυτόν. Άλλωστε η ζήτηση σε όλο τον κόσμο είναι υψηλή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Philipp Scheimer. 

amg

Η AMG, δε θα εξελίξει κάποια νέα γενιά του V8 κινητήρα της, οι μηχανικοί της φίρμας ωστόσο βρίσκουν συνεχώς τρόπους ώστε να αναβαθμίζουν το υπάρχον σύνολο. Τρανό παράδειγμα, η νέα GT 63 S E-Performance. Ο V8 κινητήρας με τον οποίο εφοδιάζεται το σπορ 4θυρο κουπέ της γερμανικής φίρμας συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ προσφέροντας συνδυαστικά στο όχημα 831 ίππους και 1.400 Nm ροπής! 

Πάνω σε αυτή την υβριδική φιλοσοφία, η AMG, θα διατηρήσει στη ζωή για όσο περισσότερο μπορεί το biturbo μηχανικό της σύνολο. Για τα δικά της κορυφαία μοντέλα αλλά και των συνεργατών της (βλ. Aston Martin).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube