Το μεγαλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο ξαναφτιάχτηκε και είναι ακόμη μεγαλύτερο!

Το μεγαλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο ξαναφτιάχτηκε και είναι ακόμη μεγαλύτερο!

H ανακατασκευή του «American Dream» κόστισε $250.000 και πλέον διαθέτει ακόμη και ελικοδρόμιο. 

Με μήκος 30,5 m, το «The American Dream» μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Guinness ως το μακρύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’90 από τον ειδικό στις μετατροπές του είδους, Jay Ohrbergm, και ως βάση χρησιμοποιήθηκε μια Cadillac Eldorado του 1976.

Η ιδιαίτερη αυτή κατασκευή είχε δύο κινητήρες, 26 τροχούς και ήταν αρθρωτή για να μπορεί να στρίβει καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση για να κινηθεί ένας… κουμανταδόρος δεν έφτανε γι’ αυτό και το “The American Dream” είχε δύο οδηγούς, ενώ διέθετε ακόμη και πισίνα! 

Τα τελευταία χρόνια το αυτοκίνητο είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του, με αποτέλεσμα να... ρημάξει κυριολεκτικά. 

limo

Τη λύση έδωσε ο συλλέκτης αυτοκινήτων από την Κεντρική Φλόριντα, ο Michael Dezer, που αγόρασε το American Dream το 2019 και χρηματοδότησε την επισκευή του.

Η Cadillac Eldorado του 1976 έπρεπε να μεταφερθεί -σε δύο κομμάτια φυσικά- από το σπίτι του προηγούμενου ιδιοκτήτη του, Michael Manning, στην κομητεία Nassau της Νέας Υόρκης, στο Ορλάντο. Από εκεί, οι Dezer, Manning και οι ομάδες τους συνεργάστηκαν για να ξαναφτιάξουν το όχημα από την αρχή. 

Η αποκατάσταση περιελάμβανε επανεπεξεργασία ολόκληρου του αμαξώματος, ανακαίνιση του εσωτερικού, ανακατασκευή στους κινητήρες και αναβαθμίσεις στην πισίνα, το γήπεδο μίνι γκολφ και το τζακούζι! Σύμφωνα με τα World Records Guinness, το όλο εγχείρημα κόστισε στον Dezer και την ομάδα του περίπου $250.000.

limo2

Το American Dream, πλέον είναι ετοιμοπόλεμο και μάλιστα είναι και λίγο μεγαλύτερο από το αρχικό του μέγεθος, ενώ μπορεί να μεταφέρει έως και 75 άτομα. Έκτος όλων των άλλων μάλιστα διαθέτει πλέον και... ελικοδρόμιο!

Το «American Dream» πάντως δεν θα το δείτε να κυκλοφορεί στους δρόμους καθώς είναι τεράστιο για κάτι τέτοιο. Θα βρίσκεται σαν έκθεμα στο μουσείο αυτοκινήτων Dezerland Park λίγο έξω από το Ορλάντο της Φλόριντα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube