Το μακρύτερο αυτοκίνητο του κόσμου αποκαθίσταται

Το μακρύτερο αυτοκίνητο του κόσμου αποκαθίσταται

Για να μεταφερθεί οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να το κόψουν στα δύο. 

Με μήκος 30,5 μέτρων, το “The American Dream” μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Guinness ως το μακρύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Είναι ένα δημιούργημα Αμερικανών, που ως γνωστόν, αρέσκονται να φτιάχνουν τέτοια αυτοκίνητα. 

Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’90 από τον ειδικό στις μετατροπές του είδους, τον Jay Ohrberg. Ως βάση χρησιμοποιήθηκε μια Cadillac Eldorado του 1976. Η κατασκευή είχε δύο κινητήρες, 26 τροχούς και ήταν αρθρωτή για να μπορεί να στρίβει καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση για να κινηθεί ένας… κουμανταδόρος δεν έφτανε γι’ αυτό και το “The American Dream” είχε δύο οδηγούς, ενώ διέθετε ακόμη και πισίνα. 

lon

Το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του Autoseum έπρεπε όμως να αποκατασταθεί ύστερα από 20 και πλέον χρόνια στους δρόμους. Καθώς το Autoseum δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος της αποκατάστασης, το αυτοκίνητο παραχωρήθηκε στο  Dezerland Park της Florida που είναι μουσείο αυτοκινήτου.

longest

Για τις ανάγκες της μεταφοράς του αυτοκινήτου στους νέους του ιδιοκτήτες απαιτήθηκε αυτό να κοπεί στη μέση. Οι υπεύθυνοι της αποκατάστασης υπολογίζουν πως αυτή θα ολοκληρωθεί την επόμενη άνοιξη καθώς οι εργασίες που απαιτούνται είναι πολύπλοκες και εξαιρετικά χρονοβόρες. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube