Με Porsche 911 Gr. B στο «λευκό» Nürburgring [video]

Με Porsche 911 Gr. B στο «λευκό» Nürburgring [video]

Δείτε αυτή την καταπληκτική, πισωκίνητη Porsche σε ένα ατελείωτο ντρίφτινγκ στο χιονισμένο Nürburgring.

To Nürburgring, η πιο απαιτητική πίστα για επαγγελματίες και ιδιώτες, σφύζει από ζωή και ενδιαφέρον τη χρονική περίοδο από αργά την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.

Παρόλα αυτά, όταν πέφτει χιόνι τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα, όπως έχουμε ήδη διαπιστώσει με το κλασικό πια video του Andy Gülden.

Φυσικά, με τέτοιο καιρό η πίστα δεν είναι ανοιχτή για το κοινό, οπότε ήταν μια λαμπρή ευκαιρία γι’ αυτή την Porsche 911 SC RS να γράψει ένα γύρο στο χιονισμένο σιρκουί, με τον οδηγό να βλέπει τον «κόσμο» είτε από το παράθυρο του οδηγού είτε του συνοδηγού.

Η 911 SC RS ίσως δεν είναι το ίδιο γνωστή με μια Porsche 917, για παράδειγμα, καθώς τα ράλι έπονταν σε ενδιαφέρον από τις πίστες για το Weissach. H Porsche εξέλισσε με σχετική βραδύτητα την 959 κατά τη δεκαετία του ’80, καθώς αυτή αποτελούσε ένα δύσβατο μονοπάτι προς το Group B, το οποίο και τελικά δεν πρόλαβε καθώς καταργήθηκε. Η «προσωρινή» SC RS χρησιμοποιούσε το φαρδύ αμάξωμα, την ανάρτηση και τα φρένα της 911 Turbo, αλλά το μοτέρ ήταν ένας 3λιτρος ατμοσφαιρικός flat-six που έστελνε τη δύναμη και τη ροπή στον πίσω άξονα. Μια συνταγή που εκ προοιμίου δεν θα μπορούσε να αναμετρηθεί με αξιώσεις με τα τετρακίνητα θηρία όπως το Audi Quattro, η Lancia Delta S4, το Peugeot 205 T16 ή το Ford RS200. Παρόλα αυτά, όμως, κατόρθωσε να πετύχει μια τρίτη θέση γενικής στο Γύρο της Κορσικής το 1985.

Στο video μας τώρα, η 911 SC RS ακούγεται περίφημα και δείχνει ακόμα καλύτερα. Το χιόνι στην πίστα είναι δε τόσο που κάποιες στιγμές είναι αδύνατον να καταλάβεις πώς είναι η χάραξη, αλλά ο Patrick Simon που βρίσκεται στα πηδάλια γνωρίζει την Πράσινη Κόλαση σαν την παλάμη του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube