Με $10.000 καπέλο μεταπωλούνται τα Tesla Model 3

Με $10.000 καπέλο μεταπωλούνται τα Tesla Model 3

Κάποιοι από εκείνους που πρόλαβαν να πάρουν σειρά στις προπαραγγελίες, τώρα το εκμεταλλεύονται παρότι η εταιρεία θεωρητικά το έχει απαγορεύσει.

Όταν ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες για το Tesla Model 3, δημιουργήθηκε αμέσως μια τεράστια λίστα αναμονής.

Ωστόσο προφανώς υπήρξαν κι εκείνοι που ήταν αρκετά γρήγοροι ώστε να καταβάλουν αμέσως την προκαταβολή και να εξασφαλίσουν μια θέση αρκετά μπροστά στην ουρά των 450.000 αιτήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tesla Model 3, πλήρεις προδιαγραφές [video]

Τώρα λοιπόν που η παραγωγή του μοντέλου έχει ξεκινήσει κανονικά αλλά δεν έχει πιάσει ούτε κατά διάνοια τους στόχους της, η ουρά εξακολουθεί να είναι τεράστια. Γι’ αυτό μερικοί από εκείνους που περιμένουν να παραλάβουν στο προσεχές μέλλον το αυτοκίνητό τους, το μεταπωλούν ήδη. Μόνο που το κάνουν με «καπέλο» έως και $10.000 για να βγάλουν κι εκείνοι κάτι.

Στους όρους που ίσχυαν για τις προπαραγγελίες κάτι τέτοιο απαγορευόταν σαφώς, ωστόσο μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει πάρει θέση. Η μόνη επίσημη πληροφορία αφορά στην αυστηρή απαγόρευση για μεταπώληση με κέρδος στους υπαλλήλους της εταιρείας, οι οποίοι έχουν και προτεραιότητα αλλά και έκπτωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Tesla: «Κόλαση» η παραγωγή του Model 3, 63.000 ακυρώσεις

Είναι μάλλον απίθανο η εταιρεία να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα αυστηρά εκείνους που δεν τήρησαν τη συμφωνία, όπως κάνουν οι κατασκευαστές των υπερσπάνιων hypercars για παράδειγμα, ωστόσο το μόνο που θα λύσει το πρόβλημα είναι το προφανές: Να εξομαλυνθεί η παραγωγή του Model 3, ώστε η παραγωγή να καλύπτει τη ζήτηση.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube