ΜcLaren: Πούλησε τις εγκαταστάσεις της στο Woking, έναντι 170 εκ. λιρών

ΜcLaren: Πούλησε τις εγκαταστάσεις της στο Woking, έναντι 170 εκ. λιρών

Ο επενδυτικός γίγαντας GNL, αγόρασε τις εγκαταστάσεις της McLaren στο Woking έναντι 170 εκ. λιρών και κατόπιν, τις επινοικίασε στην αγγλική φίρμα για 20 χρόνια.

Η McLaren δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες της σε ότι αφορά τα οικονομικά της. Η βρετανική φίρμα έχει πληγεί όσο λίγοι κατασκευαστές εξωτικών αυτοκινήτων από την πανδημία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα εδώ και ένα χρόνο περίπου να γίνονται συνεχώς περικοπές σε όλους τους τομείς προκειμένου το «καράβι»… να μη βυθιστεί.

Πέρσι τέτοια εποχή, η McLaren, είχε προχωρήσει σε μείωση προσωπικού κατά 1.200 άτομα, ενώ έλαβε κι ένα δάνειο ύψους 150 εκ. λιρών από την εθνική τράπεζα του Μπαχρέϊν. 

Παρόλα αυτά, όπως αποδεικνύεται, ούτε αυτές οι κινήσεις ήταν αρκετές, με αποτέλεσμα η βρετανική φίρμα να αναγκαστεί να πουλήσει και τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στο Woking έναντι 170 εκ. λιρών στον επενδυτικό γίγαντα GNL.

McLaren

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καταφέραμε να αποκτήσουμε αυτές τις παγκoσμίου φήμης εγκαταστάσεις της McLaren στο Woking» δήλωσε ο CEO της NGL, James Nelson, για να συμπληρώσει «πρόκειται για ένα σύνολο κτιρίων που έχει βραβευτεί πολλάκις στο παρελθόν για τον αρχιτεκτονικό του σχεδιασμό αλλά και το φιλικό προς το περιβάλλον αποτύπωμα του. Είναι ότι καλύτερο για εμάς που ανήκει πλέον στο πορτφόλιο μας. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη McLaren για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια προκειμένου να βελτιώσουμε περαιτέρω ολόκληρη τη μονάδα».

Οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της McLaren στο Woking εγκαινιάστηκαν το 2004 και αποτελούν έργο του πολυβραβευμένου αρχιτέκτονα Norman Foster.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube