Mazda: Τούρμπο στους βενζινοκινητήρες;

Mazda: Τούρμπο στους βενζινοκινητήρες;

Κατά τα φαινόμενα, το πρώτο αυτοκίνητο της Mazda που θα μπορούσαμε να δούμε στην Ευρώπη με βενζινοκινητήρα τούρμπο είναι το CX-5.

Φήμες λένε ότι το CX-5, το κορυφαίο SUV της Mazda στην Ευρώπη, θα μπορούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, να φορέσει υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα, ο οποίος θα ήταν και ο πρώτος για τη Mazda στην κατηγορία αυτή. Και αυτό θα σήμαινε επίσης ότι ένα τέτοιο θα μπορούσε να έρθει κατά ’δω, την Ευρώπη.

Μερικές φορές αρκεί να ψάξεις στα έγγραφα των επίσημων αρχών για να ανακαλύψεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Αυτό έκανan οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας στο site «The Truth About Cars», που σημειώνουν ότι η ρυθμιστική αρχή για την ποιότητα του αέρα στην California αναφέρθηκε σε δύο δοκιμές ενός μοτέρ τούρμπο. Η πρώτη αφορούσε το CX-9 που χρησιμοποιεί ήδη ένα τέτοιο μπλοκ στις ΗΠΑ και η δεύτερη το ίδιο μοτέρ πάνω στο CX-5, όπου αποτελεί μια πρεμιέρα - SKYACTIV-G 2.5T 

Επί του παρόντος, αυτό δεν λέει τίποτα για τις προθέσεις της Mazda, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να διεξάγει εσωτερικές δοκιμές. Αλλά δεν θα ήταν πλέον και έκπληξη να δούμε αυτόν το βενζινοκινητήρα τούρμπο κάτω από το καπό του CX-5 αργότερα, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες. Διαθέσιμο μόνο στα CX-9 και Mazda 6, αυτό το 2,5άρι μοτέρ αποδίδει από 230 μέχρι 250 άλογα, ανάλογα με την έκδοση.

Όπως και να έχει, θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν η Mazda θέλει να διαθέσει αυτόν τον κινητήρα στο μέλλον στην Ευρώπη, από τη στιγμή που ο κατασκευαστής από τη Hiroshima έχει ήδη πει ότι επικεντρώνεται κυρίως στους ατμοσφαιρικούς κινητήρες. Θυμηθείτε ότι η Mazda ετοιμάζει ένα νέο μοτέρ με σύστημα αυτανάφλεξης, το Skyactiv X, επίσης ατμοσφαιρικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube