To Μazda MX-5 είναι «αθάνατο»

To Μazda MX-5 είναι «αθάνατο»

Μπορεί η Mazda να μην έχει καταλήξει στο κινητήριο σύνολο που θα χρησιμοποιεί η νέα γενιά του MX-5, αλλά εγγυάται ότι το θρυλικό ρόουντστερ «δε θα πεθάνει ποτέ».

Mazda MX-5

O CEO της Mazda στην Ευρώπη, Martijn ten Brink, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της Έκθεσης των Βρυξελλών ανέφερε ότι το σημερινό Mazda MX-5 θα συνεχίσει να αναβαθμίζεται και ότι δεν απειλείται από τους ολοένα αυστηρότερους κανονισμούς ρύπων.

Στη συνέχεια εστίασε στη νέα γενιά του Mazda MX-5, η οποία θα πρέπει να υιοθετήσει νέες τεχνολογίες μένοντας παράλληλα πιστή στις αξίες του ιαπωνικού ρόουντστερ.

Mazda MX-5

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αποφασίσει τι σύνολο και τι τεχνολογίες θα διαθέτει το νέο MX-5, αλλά είναι σίγουρο ότι το MX-5 δε θα πεθάνει ποτέ» δήλωσε ο ten Brink.

«Είναι λογικό ο καθένας να έχει την άποψη του για το ποια πορεία πρέπει να ακολουθήσουμε, όμως το MX-5 θα υπάρχει για πάντα και θα προσαρμόζεται στους καιρούς, αυτή είναι η δοκιμασία για εμάς», συμπλήρωσε ο CEO της Mazda.

Επιπλέον, ο ισχυρός άνδρας της Mazda στην Ευρώπη ανέφερε ότι οι μηχανικοί της μάρκας εξερευνούν ολοκαίνουργια σχήματα και μεγέθη που θα έχουν ως στόχο τη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση και θα χρησιμοποιηθούν στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα που θα κάνει ντεμπούτο το 2025.

Mazda MX-5

Τέλος, η Mazda επιθυμεί να αλλάξει την εμπορική προσέγγισή της και να διαθέτει μια ενιαία γκάμα για την παγκόσμια αγορά, θέλοντας έτσι να σημειώσει επιτυχία στην Ιαπωνία, Αυστραλία, Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube