Mazda: Λανσάρισμα του πρώτου της EV το 2020

Mazda: Λανσάρισμα του πρώτου της EV το 2020

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda αποτελεί μέρος της στρατηγικής της για να ικανοποιήσει τις προσεχείς ευρωπαϊκές απαιτήσεις σε CO₂.

Ξεκινώντας, να υπενθυμίσουμε ότι JATO Dynamics κατέταξε τη Mazda στη 15η θέση μεταξύ των κατασκευαστών και όσον αφορά τη μέση εκπομπή CO2 της γκάμας της για το 2018, με 135,2 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, μειωμένη κατά 4 g από το 2017.

Μέχρι το 2021, οι αριθμοί αυτοί θα πρέπει να περιορίζονται στα 95 γραμμάρια. Η καθυστέρηση αυτή, εξήγησε ο Akira Marumoto, διευθύνων σύμβουλος της Mazda, οφείλεται στην επιτυχία του μεσαίου SUV της εταιρείας, του CX-5 και στην πτώση των πωλήσεων στα μικρότερα μοντέλα της, τα Mazda2 και Mazda3.

Για να βγει από το τούνελ, η εταιρεία εργάζεται πυρετωδώς για να εξηλεκτρίσει την γκάμα των μοντέλων της με τη βοήθεια της Toyota. Ύστερα από το λανσάρισμα του πρώτου 100% ηλεκτρικού Mazda σε κοινή βάση και για τους δύο κατασκευαστές, το 2020, η Mazda θα λανσάρει επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα, το 2021 ή 2022.

Ωστόσο, ο Akira Marumoto πιστεύει ότι η τεχνολογία ντίζελ, σε συνδυασμό με υβριδική τεχνολογία, ήγουν ένα ηλεκτρομοτέρ, θα πρέπει να συνεχίσει να απευθύνεται σε καταναλωτές που ενδιαφέρονται για SUV και μεγάλες μπερλίνες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Mazda εξακολουθεί να είναι απασχολημένη με την εξέλιξη μιας νέας γενιάς κινητήρων τουρμποντίζελ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube