Marchionne: Πολλοί αγοράζουν Lambo επειδή δεν βρίσκουν Ferrari

Marchionne: Πολλοί αγοράζουν Lambo επειδή δεν βρίσκουν Ferrari

Ο CEO της Ferrari θεωρεί τη Lamborghini μια λύση ανάγκης, για όσους η Ferrari δεν μπορεί να ικανοποιήσει λόγω ρυθμού παραγωγής.

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Sergio Marchionne στην Έκθεση Γενεύης, μίλησε μεταξύ άλλων για τους V12 της Ferrari, για την πιθανότητα επανεμφάνισης του χειροκίνητου κιβωτίου και για τον ανταγωνισμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Sergio Marchionne ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι οι V12 της Ferrari δεν πρόκειται να δεχτούν υπερτροφοδότηση, αλλά θα δυναμώσουν με χρήση υβριδικής τεχνολογίας. «Ο συνδυασμός του ηλεκτρικού μοτέρ με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με στόχο τη μέγιστη δύναμη είναι μια πρόκληση. Το επόμενο βήμα θα συμβεί σε δύο χρόνια από σήμερα, απλώς περιμένετε να δείτε». Προς το παρόν, όλοι χάζευαν τη νέα Ferrari 812 Superfast, που βρισκόταν λίγο πιο δίπλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Marchionne ανοίγει θέμα συγχώνευσης VW με FIAT

Σχετικά με τον ρυθμό παραγωγής μοντέλων της Ferrari, ο Marchionne δήλωσε πως φέτος ίσως ξεπεραστεί η παραγωγή του 2016, και πάλι όμως μιλάμε «πιθανότατα για λιγότερα από 8.500 αυτοκίνητα». Για να αυξηθεί αυτό το νούμερο στο μέλλον σημαντική είναι η κατεύθυνση που θα επιλέξει να ακολουθήσει η φίρμα σε κάποιες κατηγορίες. «Το πιο δύσκολο αυτοκίνητο εμπορικά για εμάς ήταν η California», είπε, κι αυτό είναι κάτι που έχει ξαναδηλώσει στο παρελθόν. «Εξετάζουμε διάφορες πιθανότητες, αλλά σίγουρα δεν θα φτιάξουμε κάποιο αυτοκίνητο το οποίο δεν θα θέλει η αγορά».

Δυσάρεστα είναι τα νέα για όσους ονειρεύονται την επιστροφή του χειροκίνητου κιβωτίου σε κάποιο μοντέλο της γκάμας της Ferrari, όπως συνέβη με την ανανεωμένη Porsche 911 GT3. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα μπορεί να αγοράσει κάποια χειροκίνητη Ferrari σε πέντε χρόνια, ο Marchionne απάντησε «μπορείτε να αγοράσετε κάποιο από τα ιστορικά μας μοντέλα». Ο δημοσιογράφος επέμεινε, ρωτώντας τι πιθανότητα υπάρχει να προκύψει μια καινούργια χειροκίνητη, αλλά ο Marchionne ήταν ξεκάθαρος: «Μηδενική».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Ferrari 488 Spider [video]

Τέλος, η πιο πικάντικη δήλωση του Marchionne ήταν σίγουρα η αναφορά στον ανταγωνισμό της Ferrari και συγκεκριμένα στη Lamborghini. Που σύμφωνα με τον ίδιο δηλαδή δεν είναι ακριβώς ανταγωνισμός, αλλά ξεκάθαρα η δεύτερη επιλογή. «Τρέφω βαθιά εκτίμηση για τον Stefano Domenicalli (σ.σ. νυν διευθύνοντα σύμβουλο της Lamborghini και πρώην αρχηγό της ομάδας της Ferrari στη Formula 1). Όμως πολλοί άνθρωποι αγοράζουν Lamborghini επειδή δεν επαρκεί η παραγωγή μας για να αποκτήσουν κι αυτοί μια Ferrari»…

[Πηγή: CAR Magazine]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube