Porsche 993 Speedster Remastered από την Gunther Werks

Porsche 993 Speedster Remastered από την Gunther Werks

Φουλ στο ανθρακόνημα με αερόψυκτο μοτέρ, σε περιορισμένη παραγωγή 25 μονάδων.

Η αμερικανική εταιρεία Gunther Werks, γνωστή για τις μετατροπές που κάνει σε παλαιότερες γενιές της 911, παρουσίασε σήμερα την ειδική εκδοση Porsche 993 Speedster Remastered που θα κυκλοφορήσει το 2022 σε περιορισμένη παραγωγή 25 μονάδων.

Το μοντέλο βασίζεται στην 993 έχει όμως δεχθεί εκτενέστατες μετατροπές σε αμάξωμα, εσωτερικό, σασί και μηχανικά μέρη. Σχεδιαστικά ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά χάρη στην απουσία οροφής, το κοντό παρμπρίζ (προαιρετικά διατίθεται και χωρίς) και τις αεροδυναμικές αψίδες από ανθρακονήματα πίσω από τα προσκέφαλα των καθισμάτων που σχεδιάστηκαν στα πρότυπα των σπάνιων μοντέλων Speedster της Porsche.

Το ανθρακονημάτινο αεροδυναμικό πακέτο της Porsche 993 Speedster Remastered περιλαμβάνει επίσης φουσκωμένα φτερά εμπρός και πίσω που αυξάνουν το πλάτος, ελαφρύτερο καπό και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός/πίσω και ενσωματωμένη αεροτομή τύπου duck-tail στην ουρά. Νέα είναι επίσης τα φώτα LED, οι καθρέφτες και οι χειρολαβές από αλουμίνιο καθώς και η εξάτμιση από Inconel με τρισδιάστατα εκτυπωμένες απολήξεις. Την εικόνα συμπληρώνουν οι εμβληματικές πεντάκτινες ζάντες Fuchs που έχουν ταυτιστεί με την 911.

Gunther Werks

Στην καμπίνα βρίσκουμε ανθρακονημάτινα καθίσματα, αλουμινένιο πίνακα οργάνων και αδιάβροχες επενδύσεις όμως σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών, μια υφασμάτινη οροφή είναι τοποθετημένη κάτω από το ανθρακονημάτινο κάλυμμα της ουράς.

Κίνηση στο μοντέλο δίνει ο αερόψυκτος εξακύλινδρος boxer 4,0 λίτρων της Rothsport Racing που αποδίδει για την περίσταση 435 PS και 454 Nm. Η δύναμη μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω του μηχανικού κιβωτίου της Getrag που εξοπλίζει την 993. Το σασί έχει δεχθεί όλες τις απαραίτητες ενισχύσεις για αύξηση της ακαμψίας, ενώ οι μηχανικοί έχουν μεριμνήσει και για την ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση ανατροπής.

Δε γνωρίζουμε την τιμή της 993 Speedster Remastered, όμως δεδομένης της περιορισμένης παραγωγής και του εύρους των μετατροπών, υπολογίζουμε πως θα κοστίζει μεταξύ $500.000 και $1.000.000. Η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου είναι προγραμματισμένη για τον Αύγουστο του 2021, με την παραγωγή των 25 μονάδων να ολοκληρώνεται το 2022.

[Πηγή: The Drive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube