Λύθηκε το μυστήριο: Έτσι φτάνουν στα χέρια του Kim Jong Un οι πολυτελείς λιμουζίνες

Λύθηκε το μυστήριο: Έτσι φτάνουν στα χέρια του Kim Jong Un οι πολυτελείς λιμουζίνες

Οι New York Times αποκαλύπτουν τη διαδρομή των θωρακισμένων Maybach.

Το μυστήριο για το πώς ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, παίρνει τις λιμουζίνες της Mercedes-Benz και άλλα πολυτελή αυτοκίνητα, παρά τις κυρώσεις και τις απαγορεύσεις που έχουν επιβάλει στη χώρα του τα Ηνωμένα Έθνη, μάλλον λύθηκε.

Να θυμίσουμε πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει στην κατοχή του 800 αυτοκίνητα, ενώ παλαιότερα όταν είχε ανακύψει θέμα για το πώς τα προμηθεύεται η Daimler σε επίσημη ανακοίνωσή της είχε δηλώσει πλήρη άγνοια. Ωστόσο, ο Kim Jong Un όχι μόνον κατέχει τα αυτοκίνητα αυτά αλλά δεν διστάζει να τα δείχνει, όπως στην επίσημη συνάντησή του με τους Trump και Putin.

Νωρίτερα φέτος, καθώς ο κομμουνιστής ηγέτης στις συναντήσεις του με αμερικανούς αξιωματούχος εθεάθη να ταξιδεύει με πολυτελή αυτοκίνητα. Για παράδειγμα στη συνάντησή του με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, χρησιμοποίησε για τις μετακινήσεις του μια Rolls Royce Phantom, ενώ στη συνάντησή του με τον με τον πρόεδρο Donald Trump χρησιμοποίησε ένα θωρακισμένο Mercedes-Maybach S600.

Μια έρευνα των New York Times και του Κέντρου Προηγμένων Μελετών Άμυνας περιγράφει λεπτομερώς το ταξίδι τεσσάρων μηνών, με στάσεις σε τουλάχιστον πέντε χώρες, που πραγματοποιήθηκε έως ότου οι δύο θωρακισμένες Maybach S600 sedans αξίας $500.000 φτάσουν στη Βόρεια Κορέα. Το… οδοιπορικό περιελάμβανε οδικές μετακινήσεις, αλλά και μεταφορά μέσω θαλάσσης και αέρος, από ένα ταξίδι που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιος είναι αυτός που αρχικά εμφανίστηκε να αγοράζει τα αυτοκίνητα. Το βέβαιο είναι ότι αυτά έφτασαν στο Ρότερνταμ με νταλίκα μέσα σε σφραγισμένα κοντέινερ.  

Στη συνέχεια ταξίδεψαν με τέσσερα διαφορετικά πλοία, σταματώντας σε λιμάνια της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, και τελικά μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας στη Βόρεια Κορέα τον Οκτώβριο του 2018, με τα ίδια μεταγωγικά αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται για να τα μεταφέρουν στα ταξίδια του Kim Jong Un στο εξωτερικό.

Πολύ αργότερα από την αποκάλυψη της δαιδαλώδους διαδρομής, οι αρχές της Νότιας Κορέας κατέλαβαν το πλοίο που τα μετέφερε από το λιμάνι της στη Ρωσία, με την κατηγορία ότι παραβίασε διεθνείς κυρώσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube