Daimler: Δεν έχουμε ιδέα για το πώς ο Kim Jong-Un αγοράζει τα αυτοκίνητά μας [video]

Daimler: Δεν έχουμε ιδέα για το πώς ο Kim Jong-Un αγοράζει τα αυτοκίνητά μας [video]

Η εταιρεία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να τις έχει αγοράσει από άλλες χώρες ως μεταχειρισμένες.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο Kim Jong-Un έχει στην κατοχή του δύο θωρακισμένες λιμουζίνες, μια S600 Pullman Guard και μια Maybach 62.
Με δεδομένο πώς η μητρική Daimler δεν εξάγει αυτοκίνητα στη χώρα του Kim στο πλαίσιο του εμπάργκο που ισχύει για να πιεστεί διεθνώς ο βορειοκορεάτης ηγέτης να εγκαταλείψει τα σχέδια και τις φιλοδοξίες του για τα πυρηνικά, γεννάται το ερώτημα πώς αυτός προμηθεύτηκε τα δύο αυτά αυτοκίνητα. 

«Δεν έχουμε απολύτως καμία ιδέα για το πώς τα οχήματα αυτά παραδόθηκαν στη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Daimler, Silke Mockert σε γραπτή απάντηση σε ρεπορτάζ του Associated Press. «Για την Daimler, η σωστή εξαγωγή προϊόντων σύμφωνα με το νόμο αποτελεί θεμελιώδη αρχή υπεύθυνης επιχειρηματικής δραστηριότητας», είπε. 

Και συμπλήρωσε: «Η εταιρεία μας δεν έχει επιχειρηματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια και συμμορφώνεται αυστηρά με το εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ.Για να αποφευχθεί η παράδοση στη Βόρεια Κορέα και σε οποιαδήποτε από τις πρεσβείες της παγκοσμίως, η Daimler έχει εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη διαδικασία ελέγχου των εξαγωγών. Οι πωλήσεις οχημάτων από τρίτα μέρη, ειδικά μεταχειρισμένων οχημάτων, είναι πέρα ​​από τον έλεγχο και την ευθύνη μας», κατέληξε.

Αυτό το τελευταίο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Kim Jong-Un να έχει προμηθευτεί τις λιμουζίνες από κάποια άλλη χώρα, στην οποία εισήχθησαν νομότυπα και στη συνέχεια πουλήθηκαν στην Βόρειο Κορέα ως μεταχειρισμένες. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube