Luca de Meo εναντίον Elon Musk, ή Renault εναντίον Tesla

Luca de Meo εναντίον Elon Musk, ή Renault εναντίον Tesla

Οι μειώσεις τιμών από την Tesla μπήκαν στο στόχαστρο του επικεφαλής της Renault, Luca de Meo. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault άσκησε σκληρή κριτική στην Tesla για τη μείωση των τιμών των οχημάτων της, τονίζοντας ότι αυτή η πρακτική καταστρέφει την αξία του αυτοκινήτου για τους πελάτες. 

Ο Luca de Meo ανέφερε ότι οι κινήσεις της Tesla με τις τιμές των αυτοκινήτων της κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πελατών στην αξία των οχημάτων τους. Οι μειώσεις τιμών της Tesla έχουν πυροδοτήσει παράπονα από πελάτες που είχαν ήδη αγοράσει οχήματα σε υψηλότερες τιμές και είδαν τα αυτοκίνητά τους να χάνουν σημαντική αξία μέσα σε μια νύχτα.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την αξία των ηλεκτρικών μας οχημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της Renault. 

Ο De Meo επιτέθηκε στην Tesla λίγο μετά την ανακοίνωση από την πλευρά της Renault ότι τα λειτουργικά περιθώρια είχαν αυξηθεί στο 5,6% το 2022, ποσοστό υπερδιπλάσιο από το 2,8% το 2021, ενώ οι ταμειακές ροές σημείωσαν ρεκόρ. «Βγήκαμε από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επιστρέψαμε στο παιχνίδι, τώρα είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε», δήλωσε o De Meo.

Να σημειώσουμε πως πάνω από το 40% των πωλήσεών της Renault πέρυσι αφορούσαν οχήματα με υψηλότερα περιθώρια κέρδους, ενώ 7 στα 10 αυτοκίνητα ήταν εκδόσεις υψηλών προδιαγραφών. Η Renault αναμένει να σημειώσει περιθώριο κέρδους τουλάχιστον 6% φέτος που θα φέρουν στα ταμεία της πάνω από €2 δισ. μετρητά. 

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο πιστεύουν πως φέτος το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν στην παραγωγή με την έλλειψη ημιαγωγών θα εξομαλυνθεί σε σημαντικό βαθμό. H Renault εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ένα σχετικά δύσκολο περιβάλλον, αλλά έχει τη δυνατότητα να είναι ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά, αυξάνοντας τα κέρδη και ανεβάζοντας τις τιμές το επόμενο έτος, κατέληξε ο Luca De Meo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube