Lotus Advanced Performance: Νέο τμήμα για ειδικά μοντέλα

Lotus Advanced Performance: Νέο τμήμα για ειδικά μοντέλα

Η Lotus αποφάσισε να ιδρύσει το Advanced Performance, ένα ξεχωριστό τμήμα που θα σχεδιάζει ειδικές εκδόσεις και one off αυτοκίνητα, προς όσους έχουν τις ανάλογες επιθυμίες και, φυσικά, την οικονομική επιφάνεια.

Το νέο αυτό τμήμα, Lotus Advanced Performance, θα τρέχει ως επί κεφαλής ο Simon Lane, γνωστός από το έργο του στην Aston Martin. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ενθουσιασμένος που θα μπορέσει, από λευκό χαρτί, να δημιουργήσει «τα πιο συναρπαστικά και ξεχωριστά αυτοκίνητα Lotus, αγκαλιάζοντας το συναρπαστικό ηλεκτρισμένο μέλλον και τιμώντας το ένδοξο παρελθόν της εταιρίας».

Η πρότερη εμπειρία του στην Aston Martin είχε να κάνει με απαιτητικούς πελάτες, που δεν έβρισκαν τίποτα αρκετά ενδιαφέρον στην υπάρχουσα γκάμα της εταιρίας και αναζητούσαν κάτι τελείως διαφορετικό, στα μέτρα τους. Κάτι ανάλογο θα έρθει να προσφέρει και από το νέο του πόστο, δίνοντας μια ελιτίστικη νότα στη Lotus. 

Το Lotus Advanced Performance έχει ήδη σηκώσει μανίκια για το πρώτο του έργο, το οποίο φυσικά είναι απόρρητο. Παρόλα αυτά, από την εικόνα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για ένα μονοθέσιο με ρετρό χαρακτήρα, που θυμίζει κάτι από τις παλιές Formula 1 της φίρμας. Λεπτομέρειες μάλιστα όπως οι δύο εξαγωγές της εξάτμισης πίσω, δεν αφήνουν περιθώρια για το αν θα εφοδιάζεται με κάποιο σύστημα ηλεκτροκίνησης (όπως η Evija) ή με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

Στα καθήκοντα του συγκεκριμένου τμήματος θα είναι επίσης η δημιουργία μίας σειράς αξεσουάρ και μοναδικών επιλογών για μοντέλα παραγωγής. Ειδικοί χρωματισμοί, ξεχωριστές επενδύσεις και υλικά που θα δώσουν μία πιο προσωπική νότα σε αυτοκίνητα που μπορεί να αποκτήσει ο καθένας. 

Επίσης, μία από τις πρώτες προτεραιότητες του Lotus Advanced Performance θα είναι η υποστήριξη των αγοραστών της νέας Emira GT4. Εκεί, μεταξύ άλλων, θα προσφέρουν εκπαίδευση των οδηγών μέσω της Lotus Driving Academy, σε διάφορες πίστες ανά τον πλανήτη και, φυσικά, στο Hethel circuit της εταιρίας. Πιθανά μάλιστα και η πρώτη, περιορισμένης παραγωγής, έκδοση του τμήματος θα βασίζεται στην Emira. Αυτό όμως μένει να αποδειχτεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube