Λιώνουν τα καθίσματα στα Tesla, τι φταίει;

Λιώνουν τα καθίσματα στα Tesla, τι φταίει;

Τα καθίσματα των αυτοκινήτων της Tesla κατασκευάζονται τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά από συνθετικό δέρμα και κάποιοι διαμαρτύρονται για την ποιότητά τους.

tesla

H Tesla πλέει αυτήν την εποχή σε δύσκολα νερά. Οι εκπτώσεις στις τιμές των αυτοκινήτων της δεν φαίνεται να προσελκύουν και τόσο τους καταναλωτές, την ώρα που η εταιρεία μεταφέρει μονάδες παραγωγής από την Κίνα, σε Αμερική και Ευρώπη. Παράλληλα, διογκώνεται το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα που μένουν απούλητα. 

Μέσα σε όλα αυτά, έρχεται και ένα δημοσίευμα που δεν αποτελεί και την καλύτερη διαφήμιση για την ποιότητα των αυτοκινήτων του Elon Musk. Οι ταπετσαρίες στα καθίσματα από απομίμηση δέρματος λιώνουν και το θέαμα είναι αποκαρδιωτικό. 

Να θυμίσουμε πως η Tesla είχε υιοθετήσει τη χρήση απομίμησης δέρματος για το εσωτερικό των αυτοκινήτων της, τόσο για λόγους οικολογικούς όσο βέβαια και για να μειώσει το κόστος παραγωγής. 

Από τα τέλη του 2016, η χρήση δέρματος ζώων δεν ήταν η μόνη επιλογή που είχαν οι πελάτες καθώς μπορούσαν να ακολουθήσουν τη... βίγκαν επιλογή. Μόλις τρία χρόνια αργότερα, το συνθετικό δέρμα έγινε η μόνη επιλογή.

Όμως ένας πελάτης της εταιρείας δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν την ταπετσαρία να έχει διαλυθεί. Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν σε ειδικό φόρουμ δείχνουν ότι το υλικό χάνει σιγά σιγά τα ανώτερα στρώματά του μέσω μιας παράξενης διαδικασίας που φαίνεται να το... λιώνει. Εκτός αυτού, ο ιδιοκτήτης λέει επίσης ότι αφήνει «φρικτούς λεκέδες» ακόμη και σε μπλουζάκια.

Πριν από μερικές ημέρες, ένας άλλος ιδιοκτήτης Tesla είπε ότι το Model 3 του, με περίπου 85.000 μίλια στο οδόμετρό του, άρχισε να δείχνει σημάδια επιταχυνόμενης γήρανσης. Το κάθισμα του οδηγού και το χερούλι της πόρτας έμοιαζαν σαν να είχαν καεί με αναπτήρα. 

Και στις δύο περιπτώσεις τα σχόλια κάτω από τις δημοσιεύσεις κατηγορούσαν τους ιδιοκτήτες λέγοντας πως μάλλον χρησιμοποίησαν κάποιο καυστικό καθαριστικό που δεν είναι κατάλληλο για το συγκεκριμένο υλικό.

Tesla

Θα πρέπει να γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι τα προβλήματα με το συνθετικό δέρμα αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στο διαδίκτυο το 2020. Στα τέλη του 2021, περισσότεροι δυσαρεστημένοι ιδιοκτήτες ισχυρίστηκαν ότι τα καθίσματα άρχισαν να φουσκώνουν από το πουθενά. Μερικοί ιδιοκτήτες μπόρεσαν να επιλύσουν τα προβλήματά τους μέσω της εγγύησης, ενώ πολλοί έπρεπε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μόνοι τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνθετικό δέρμα κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας ένα υλικό βάσης, το οποίο στη συνέχεια επεξεργάζεται με επίστρωση και ελασματοποιήσεις που, στο τέλος, οδηγούν σε όψη φυσικού δέρματος. Το Vegan δέρμα μπορεί να παραχθεί σε μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων και φινιρισμάτων σε σύγκριση με το παραδοσιακό δέρμα, παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία σχεδιασμού.

Δυστυχώς, για κάποιο συνθετικό δέρμα μπορεί να απαιτούνται προϊόντα και χημικά με βάση το πετρέλαιο, τα οποία μπορεί να έχουν αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube