Lexus: Ζήτημα επιβίωσης των σεντάν

Lexus: Ζήτημα επιβίωσης των σεντάν

Η αυξημένη ζήτηση των crossover και SUV, σπρώχνει την αντίστοιχη των σεντάν σε ιστορικά χαμηλά.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Toyota, η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για crossover και SUV φέρνει σε δίλημμα τα σεντάν της Lexus, μιας και θα πρέπει να εξελιχθούν σε μεγάλο βαθμό ή να εκλείψουν.

Η πολυτελής θυγατρική της Toyota θα πρέπει να ανταποκριθεί στις νέες τάσεις με δύο τρόπους:

  1. Τα crossover και SUV έχουν μεταλλαχθεί σε ολοκληρωμένα οχήματα, οπότε τα σεντάν θα πρέπει να προσφέρουν ακόμα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά.
  2. Από την στιγμή που οι αγοραστές premium αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν όλο και πιο «βιαστικά» τις προτιμήσεις και τις επιλογές τους για να ξεχωρίσουν, τα σεντάν θα πρέπει να ξεφύγουν από τα σχεδιαστικά «πρέπει» της κατηγορίας.

Οι δύο παραπάνω λόγοι μπορούν να μεταφραστούν και ως αναζήτηση ενασχόλησης σε άλλες κατηγορίες οχημάτων, όπως αυτή των station wagon ή των shooting brake.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Lexus NX 300h

Επιπλέον, για να μπορέσουν να επιβιώσουν τα σεντάν θα πρέπει να εξελιχθούν σε όλους τομείς, μιας και ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας των SUV με τους μεγάλους χώρους, την εύκολη πρόσβαση και την ψηλή θέση οδήγησης, δεν θυμίζει σε τίποτα πρώτα SUV.

Τέλος, η Toyota αναφέρει ότι τα σεντάν Lexus θα εστιάσουν στο χαμηλό κέντρο βάρους και την εξελιγμένη ανάρτηση για να θυμίζουν οδηγικά σπορ κατασκευές, ενώ θα πρέπει να αναβαθμιστεί και η αίσθηση των νέων συστημάτων διεύθυνσης.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube