Το Lexus CT δεν φοβάται την «παντοκρατορία» των SUV

Το Lexus CT δεν φοβάται την «παντοκρατορία» των SUV

Το αφεντικό της Lexus Europe ανέφερε ότι το CT μπορεί να αντέξει την εμπορική πίεση, ακόμα και αν προέρχεται από το αδελφό crossover UX.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού της Lexus Europe, το υβριδικό μικρό οικογενειακό μπορεί να αντέξει την εμπορική πίεση από τα crossover και SUV, ακόμα και εάν προέρχεται μέσα από την ίδια φίρμα με την μορφή του UX.

Επιπλέον, οι μελέτες που έχει πραγματοποιήσει η ιαπωνική εταιρεία δείχνουν ότι παρά την ανοδική τάση στις πωλήσεις των SUV της, υπάρχει αρκετός χώρος για το υβριδικό CT, μιας και η κατηγορία στην οποία ανήκει έχει ακόμα μεγάλη εμπορική δυναμική.

Μέχρι στιγμής, το νέο compact crossover UX αναμένεται να δώσει μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων, χωρίς να «κανιβαλίσει» αυτόν του CT. Ακόμα, το μικρό οικογενειακό της Lexus ανανεώθηκε σχετικά πρόσφατα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ακόμα τουλάχιστον δύο χρόνια ζωής.

Το CT είναι το γηραιότερο μοντέλο στην γκάμα της Lexus και αντιπροσωπεύει τις 10.000 από τις 75.000 συνολικά πωλήσεις της ιαπωνικής εταιρείας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ είναι και το μοντέλο που φέρνει τους περισσότερους νέους πελάτες στην οικογένεια της Lexus.

Lexus UX 2019

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube