Λεφτά υπάρχουν και η Lamborghini ξεπουλάει!

Λεφτά υπάρχουν και η Lamborghini ξεπουλάει!

Τα περισσότερα αυτοκίνητα στην ιστορία της πούλησε η Lamborghini στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η καλύτερη περίοδος στην ιστορία της Lamborghini ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2022, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πούλησε 2.539 αυτοκίνητα παγκοσμίως καταγράφοντας ένα πραγματικό ρεκόρ. 

Οι πωλήσεις αυτές μεταφράζονται σε αύξηση της τάξης του 5% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, ενώ στο 12μηνο του 2021 η εταιρεία πούλησε συνολικά 8.405 οχήματα. Ήταν η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της. 

«Έχουμε κάνει μια πολύ καλή αρχή σε μια χρονιά που θα φέρει νέες προκλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Stephan Winkelman, διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini. «Κάθε μήνα οι παραγγελίες που λαμβάνουμε ξεπερνούν την παραγωγή μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε τόσες παραγγελίες που μπορούμε να καλύψουμε 12 μήνες παραγωγής».

Η Lamborghini έχει χωρίσει την παγκόσμια αγορά σε τρεις μικρότερες. Τις καλύτερες επιδόσεις τις καταγράφει σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική που απορροφούν το 40% των συνολικών της πωλήσεων. Ακολουθεί η Αμερική με 32% και με 28% η αγορά της Ασίας-Ειρηνικού.

Σχεδόν όλες οι αγορές σημείωσαν αύξηση πωλήσεων εκτός από τη Ρωσία, όπου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία η εταιρεία ανέστειλε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Lamborghini Urus
H Urus αποτελεί την ατμομηχανή των πωλήσεων της Lamborghini παγκοσμίως 

Η πλειονότητα των πελατών επέλεξε να αγοράσει την Urus οι πωλήσεις της οποίας αντιπροσωπεύουν το 61% των συνολικών πωλήσεων. Συνολικά στο πρώτο τρίμηνο του 2022 πουλήθηκαν 1.547 Urus, 844 Huracán και 148 Aventador. Η τελευταία μάλιστα βαδίζει προς το τέλος της παραγωγής της, με την εταιρεία να την αντικαθιστά προς το τέλος του 2023 με ένα υβριδικό σούπερκαρ.

Η Lamborghini έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει μέσα στο 2022 άλλα τρία νέα μοντέλα που θα είναι δύο παραλλαγές της Urus και μία της Huracán που θα συμβάλλουν στην ακόμη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεών της. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube