Lamborghini: Πρόταση 9,2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της!

Lamborghini: Πρόταση 9,2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της!

Το VW Group έλαβε επίσημη πρόταση από τον όμιλο Quantum για την απόκτηση της Lamborghini έναντι του ποσού, των 9,2 δισ. δολαρίων!

Το επενδυτικό fund Quantum AG, κατέθεσε επίσημη πρόταση στο Group VW για την απόκτηση του συνόλου της Lamborghini, έναντι του ποσού των 9,2 δισ. δολαρίων. Προς το παρόν, οι άνθρωποι του ομίλου VW τηρούν σιγήν ιχθύος και δεν έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους. Αναμφίβολα πάντως, το ποσό που ρίχνουν στο τραπέζι οι Ελβετοί της Quantum, δε μπορεί να αφήσει ασυγκίνητους ακόμα και τους εύπορους Γερμανούς.

Το ιδιαίτερο βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι τόσο η πρόταση εξαγοράς της Lamborghini όσο το ποιος κρύβεται πίσω από αυτήν την κίνηση. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το Quantum Group, έχει στενή σχέση με την οικογένεια Porsche!

O Rea Stark, υψηλόβαθμο στέλεχος του ελβετικού fund και συνιδρυτής της Piech Automotive, είναι συνεργάτης και στενός φίλος του Anton Piech, ο οποίος είναι γιος του πρώην προέδρου του VW Group, Ferdinand Piech, που ως γνωστών είναι εγγονός του Ferdinand Porsche!

lambo  

Η εξαγορά της Lamborghini, των περιουσιακών της στοιχείων, καθώς και των δραστηριοτήτων της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι στην κορυφή της λίστας για τα επενδυτικά συμφέροντα της Quantum Group AG, η οποία επιδιώκει να ξεκινήσει άμεσα επίσημες συζητήσεις με το Volkswagen Group για την απόκτηση της ιταλικής φίρμας.

Το μόνο που ζητά στην παρούσα φάση η πλευρά του ελβετικού fund, είναι άπαξ και υπάρξει συμφωνία, να διατηρηθεί για μια 5ετία η σχέση με το γερμανικό group (πρόσβαση δηλαδή σε μηχανικά μέρη, τεχνολογίες κτλ.) προκειμένου η μετάβαση στη νέα εποχή της Lambroghini να γίνει με τον πλέον ομαλό τρόπο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube