node/36907

Lamborghini Huracán: Ξεπέρασε σε πωλήσεις την Gallardo

Μέσα σε 5 χρόνια, η Huracán πούλησε όσο η Gallardo σε 10.

Η Lamborghini ανακοίνωσε ένα σημαντικό ορόσημο για την παραγωγή της Huracán, η οποία μέσα σε 5 χρόνια πούλησε 14.022 μονάδες, ισοφαρίζοντας την επίδοση της Gallardo που χρειάστηκε 10 χρόνια παραγωγής για τον ίδιο αριθμό. Το μοντέλο με αριθμό παραγωγής 14.022 είναι μια Huracán EVO coupé σε απόχρωση Grigio Titans που προορίζεται για την κορεατική αγορά.

Να θυμίσουμε πως η Gallardo που παρήχθη σε διάφορες εκδόσεις μεταξύ 2003 και 2013, ήταν το πιο εμπορικό μοντέλο στην ιστορία της Lamborghini και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Ο διάδοχός της, Huracán. που παρουσιάστηκε το 2014 και ανανεώθηκε το 2019, κατάφερε να κλέψει αυτό τον τίτλο μέσα στο μισό χρόνο, αποδεικνύοντας πως οι "ταύροι" με κινητήρα V10 παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Huracan Milestone

Παρά την εξαιρετική εμπορική της πορεία για τα δεδομένα της κατηγορίας (μην ξεχνάμε πως είναι ένα κεντρομήχανο υπεραυτοκίνητο), η Huracán αναμένεται να ξεπεραστεί από την Urus καθώς ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων του SUV είναι ακόμη υψηλότερος.

Η Lamborghini διανύει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της καθώς μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 πούλησε 4.553 αυτοκίνητα - σημειώνοντας αύξηση 96% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Αδιαμφισβήτητος ηγέτης των πωλήσεων ήταν η Urus με 2.693 μονάδες (59%), ακολούθησε η Huracán με 1.211 μονάδες (27%) και η Aventador με 649 μονάδες (14%).

node/40201

Το VW Group αναζητά αγοραστές για την Ducati

Στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης που προβλέπει το νέο πενταετές της πρόγραμμα. 

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Το VW Group αναζητά αγοραστές για την Ducati

Το Volkswagen Group αναζητά πιθανούς πλειοδότες για τη μάρκα Ducati σκοπεύοντας να την πουλήσει πριν προχωρήσει τον επόμενο μήνα στην ανακοίνωση του νέου πενταετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης της πολιτικής του. Όπως αναφέρει το Reuters, στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, η VW θα επανεξετάσει το μέλλον της μάρκας Ducati καθώς και αυτό της Lamborghini και της Bugatti.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volkswagen Group: Θα πουλήσει τις Lamborghini και Bugatti;

Η Volkswagen αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο ενδελεχούς ανάλυσης των στοιχείων που αφορούν στο μέλλον των Lamborghini, Bugatti και Ducati στο πλαίσιο της ευρύτερης αναζήτησης οικονομιών κλίμακας καθώς μετατοπίζεται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής.

Το αν η Volkswagen θα ξεκινήσει μια επίσημη διαδικασία πώλησης είναι ακόμα αβέβαιο, σημειώνει το δημοσίευμα. Να σημειώσουμε πως η Volkswagen επιχείρησε να πουλήσει τη Ducati το 2017, όταν η Bajaj Auto BAJA.NS σε συνεργασία με την KTM, καθώς και οι Polaris και ιδιωτικοί επενδυτικοί όμιλοι Bain, PAI και Investindustrial εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν την ιταλική μάρκα. Η πώληση τότε σκόνταψε στην αντίδραση των εργαζομένων. 

node/40197

O Jorge Diez αναλαμβάνει διευθυντής σχεδιασμού σε SEAT και Cupra

Μετακομίζει από την Audi στη SEAT, στην οποία και παλαιότερα είχε υπηρετήσει από τη θέση του επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού. 

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

O Jorge Diez αναλαμβάνει διευθυντής σχεδιασμού σε SEAT και Cupra

Ο Jorge Diez αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή σχεδιασμού τόσο για τη SEAT όσο και για την Cupra από την 1η Δεκεμβρίου.
Ο Diez είχε διατελέσει επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού της SEAT μεταξύ 2011 και 2014.

Εργάστηκε τόσο για τη VW όσο και για την Audi στη Γερμανία, επιστρέφοντας στην τελευταία το 2014, προκειμένου να δουλέψει σε αυτήν αλλά και στις Lamborghini και Ducati ως διευθυντής του concept design. Κατά την πρώτη του περίοδο στο Audi, δημιούργησε μοντέλα όπως το TT δεύτερης γενιάς και το A7 Sportback της πρώτης γενιάς.

Όσο για την πρώτη του θητεία στη SEAT είχε «υπογράψει» μερικά από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως το Leon τρίτης γενιάς, το Ibiza τέταρτης γενιάς και το Ateca, το πρώτο SUV της SEAT.

«Ο Jorge Díez είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η υπογραφή του είναι σε πολλά από τα βασικά μας αυτοκίνητα τηςτελευταίας δεκαετίας, όπως το Leon, το Ateca και το Ibiza, και είναι υπέροχο το ότι επιστρέφει στη SEAT. Η διεθνής του εμπειρία, η έμπνευση από τη Βαρκελώνη και οι αξίες των SEAT και CUPRA θα αντικατοπτρίζονται στα μοντέλα που θα παρουσιάσουμε τα επόμενα χρόνια », δήλωσε ο πρόεδρος της SEAT και της Cupra, Wayne Griffiths.

0 Jorge Díez (θα αναφέρεται στον Executive Vice-President for Research and Development της SEAT, Dr. Werner Tietz), είναι πτυχιούχος τεχνικός μηχανικός στο Industrial Design από το Cardenal Herrera University of Valencia και κάτοχος Master degree in Car Design από το Polytechnic University of Valencia καθώς και Master degree από το London Royal College of Art.

TAGS