Κορονοϊός, Κίνα: Η BYD παράγει 5.000.000 μάσκες την ημέρα

Κορονοϊός, Κίνα: Η BYD παράγει 5.000.000 μάσκες την ημέρα

Πανστρατιά από τις κινεζικές βιομηχανίες κατά του ιού.

Ο κινέζος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων, η BYD, δήλωσε την Παρασκευή ότι κατασκευάζει 5.000.000 μάσκες την ημέρα για την καταπολέμηση της πανδημίας κορονοϊού που έχει σκοτώσει σχεδόν 3.200 άτομα στην Κίνα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Shenzhen, η οποία υποστηρίζεται οικονομικά από τον αμερικανό μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett, έχει «χτίσει» μια γραμμή παραγωγής για μάσκες από τον Ιανουάριο. Η BYD παράγει επίσης περίπου 300.000 μπουκάλια απολυμαντικών για το χέρι την ημέρα, ανέφερε.

Η BYD, η οποία παράγει επίσης μπαταρίες για EV, δήλωσε ότι θα δώσει μάσκες στους εργαζόμενους για να εξασφαλίσει την κανονική παραγωγή και θα προμηθεύσει τις υπόλοιπες στους κατοίκους περιοχών της χώρας που έχουν πληγεί από τον ιό, σε νοσοκομεία και σε εργαζόμενους στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Δεδομένου ότι τα εργοστάσια στην Κίνα, η οικονομία No.2 στον κόσμο, αρχίζουν ξανά τις εργασίες τους, αρκετοί κινέζοι κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της θυγατρικής της εταιρίας Foxconn της Apple, έχουν διαμορφώσει τις γραμμές παραγωγής για να καλύψουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις σε μάσκες και ιατρικά είδη.

Η SGMW, κοινή επιχείρηση της General Motors, της SAIC Motor και ενός τοπικού εταίρου με έδρα το Guangxi, κατασκευάζει επίσης περίπου 2 εκατομμύρια μάσκες την ημέρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube