Κοροναϊός: Δύο υπάλληλοι της Webasto μολύνθηκαν από τον ιό

Κοροναϊός: Δύο υπάλληλοι της Webasto μολύνθηκαν από τον ιό

Φεύγουν οι εργαζόμενοι από όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην πόλη Yuhuan.

Ύστερα από το Groupe PSA που απέσυρε τους υπαλλήλους της από την πόλη Yuhuan, και η Webasto προχώρησε στην απαγόρευση προς τους υπαλλήλους της να ταξιδέψουν στην Κίνα, μετά τη μόλυνση δύο εργαζομένων της εταιρείας από τον κοροναϊό.

Ένας από τους υπαλλήλους εργάστηκε στην έδρα του προμηθευτή στο Stockdorf, κοντά στο Μόναχο, Γερμανία, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου την Τρίτη.

Ο δεύτερος υπάλληλος από τη Σαγκάη εργαζόταν στο Stockdorf νωρίτερα αυτό το μήνα. Μολύνθηκε από τον κοροναϊό κατά την επιστροφή του στην Κίνα, δήλωσε η Webasto.

Η Webasto παράγει συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού και οροφής. Έχει 11 εργοστάσια στην Κίνα και το μεγαλύτερο εργοστάσιο της σε όλο τον κόσμο βρίσκεται στην πόλη Yuhuan, το επίκεντρο της επιδημίας κοροναϊού.

«Οι δύο συνάδελφοι βρίσκονται στο νοσοκομείο υπό ιατρική παρακολούθηση και δεν κινδυνεύουν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Webasto, Holger Engelmann.

Η Webasto είπε ότι έχει ακυρώσει όλα τα ταξίδια των εργαζομένων στην Κίνα για τις επόμενες δύο εβδομάδες τουλάχιστον.

Δεδομένου ότι ο αριθμός των θανάτων στην Κίνα αυξάνεται από την εξάπλωση του ιού της γρίπης, οι αυτοκινητοβιομηχανίες αποσύρουν τους εργαζομένους τους  από την περιοχή Yuhuan.

H Yuhuan φιλοξενεί εργοστάσια συναρμολόγησης για τη Dongfeng καθώς και εργοστάσια των οι PSA Group, Renault, Nissan, Honda και General Motors.

Η Nissan σχεδιάζει να εκκενώσει τους περισσότερους ομογενείς και τα μέλη της οικογένειάς τους από το Yuhuan χρησιμοποιώντας ναυλωμένα αεροπλάνα που αποστέλλονται από την ιαπωνική κυβέρνηση. Η Renault προσφέρει στους εργαζόμενούς της στο εργοστάσιό της στη Yuhuan τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν προσωρινά τη χώρα, δήλωσε εκπρόσωπος στους Financial Times.

Η Honda τέλος δήλωσε ότι θα πάρει από τη Yuhuan περίπου 30 Iάπωνες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους χρησιμοποιώντας κυβερνητικό αεροσκάφος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube