Κορεατικό δικαστήριο καταδίκασε τη Nissan για απάτη στην εκπομπή ρύπων

Κορεατικό δικαστήριο καταδίκασε τη Nissan για απάτη στην εκπομπή ρύπων

Αποφάσισε ότι η ιαπωνική εταιρεία χρησιμοποιούσε συσκευή παράκαμψης στον 1.6 ντίζελ του Qashqai.

Η Nissan είχε μηνύσει πέρσι το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Νότιας Κορέας, αφού αυτό είχε πει πως η ιαπωνική εταιρεία έκλεβε στις μετρήσεις καυσαερίων του Qashqai 1.6 dCi και της είχε επιβάλει πρόστιμο 279.000 δολαρίων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

To κορεατικό Υπουργείο Περιβάλλοντος είχε επίσης σταματήσεις τις πωλήσεις του Nissan Qashqai και είχε δώσει εντολή στην εταιρεία να ανακαλέσει 814 αυτοκίνητα.

Η Nissan συνεχίζει να επιμένει ότι έχει τηρήσει το νόμο και χαρακτηρίζει την απόφαση του δικαστηρίου «λυπηρή». «Δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση μας ότι δεν έχουμε χρησιμοποιήσει παράνομες συσκευές στα αυτοκίνητά μας», δήλωσε η εταιρεία. «Θα σκεφτούμε τη λήψη πιθανών μέτρων».

Το δικαστήριο είπε ότι πίστευε πως η Nissan είχε καταφέρει να απενεργοποιήσει το σύστημα μείωσης των εκπομπών στο Qashqai με τη χρήση συσκευής παράκαμψης κατά την κανονική οδήγηση, πράγμα που οδηγεί σε υπερβολικές εκπομπές οξειδίων του αζώτου (ΝΟx).

«Είναι λογικό να πιστεύουμε ότι το αυτοκίνητο σε αυτή την περίπτωση πήρε έγκριση με πλαστά και άλλα παράνομα μέσα», κατέληξε το κορεατικό δικαστήριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube