Κόντρα: Mercedes F1 vs Superbike [video]

Κόντρα: Mercedes F1 vs Superbike [video]

Η αλήθεια είναι πως ο Lewis Hamilton παίζει με τη Yamaha R1M όπως ο γάτος με το ποντίκι. Αξίζει όμως να θυμηθείτε τον παλιό ήχο…

Μπορεί μια μοτοσικλέτα να τα βάλει με ένα μονοθέσιο F1 στην πίστα; Ξέρουμε πως όχι, ακόμη κι αν η μοτοσικλέτα είναι κορυφαία αγωνιστική του MotoGP.

Τα τεράστια σλικ του μονοθεσίου, σε συνδυασμό με την ακραία αεροδυναμική που τα πιέζει στην άσφαλτο με δύναμη εκατοντάδων κιλών, δίνουν πρόσφυση στις στροφές και το φρενάρισμα που μια μοτοσικλέτα, με τα στενά της λαστιχάκια, δεν μπορεί ούτε να πλησιάσει. Ακόμη και η σχέση ιπποδύναμης/βάρους της αγωνιστικής MotoGP, μαζί με τον αναβάτη, δεν είναι καλύτερη από αυτήν της F1, οπότε η μοτοσικλέτα δεν έχει πλεονέκτημα ούτε στην επιτάχυνση. Μόνο σε τελική μπορεί να υπερέχει, όμως αυτό δεν ισχύει σε μια μικρή πίστα, όπως η Bushy Park στα νησιά Barbados.

Έχουμε λοιπόν εδώ τον Hamilton με μια παλιά Mercedes W04 του 2013, απέναντι σε μια μοτοσικλέτα αγνώστων λοιπών στοιχείων – μάλλον νορμάλ R1M με αγωνιστικά αυτοκόλλητα. Άγνωστης ταυτότητας και ικανοτήτων είναι και ο αναβάτης της. Οπότε, αναμενόμενα, ο Hamilton παίζει μαζί του όπως ο γάτος με το ποντίκι.

Το video είναι παλιό, όμως αξίζει να δείτε τα ακροβατικά που μπορεί να κάνει ο πολυπρωταθλητής F1 με το μονοθέσιο, και κυρίως να θυμηθείτε τον υπέροχο ήχο των πολύστροφων ατμοσφαιρικών 2.4 V8, που δεν έχει καμία σχέση με αυτόν των σημερινών, ηλεκτροβοηθούμενων V6 τούρμπο…

[Πηγή: YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube