Κόντρα Alfa Giulia Quadrifoglio vs BMW M3 Competition [video]

Κόντρα Alfa Giulia Quadrifoglio vs BMW M3 Competition [video]

Η απόλυτη κόντρα, η μητέρα όλων των μαχών στα σπορ σεντάν. Μάχη γοήτρου και όχι μόνο.

Η Alfa Romeo έφτιαξε την Giulia με γνώμονα την Quadrifoglio. Για να καθαιρέσει την BMW M3 σε κάθε επίπεδο. Για να την κερδίσει σε κάθε πιθανή σύγκριση. Διεκδικώντας τη φήμη που θα οδηγήσει τους Alfisti στις εκθέσεις για τις πιο ταπεινές εκδόσεις.

Αν και η μάχη των πωλήσεων είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη ουσία, είναι θέμα γοήτρου η επικράτηση σε επιδόσεις, τόσο στην πίστα, με στριμμένους τροχούς, όσο και στην ευθεία. Σε μια κλασική κόντρα. Μια τέτοια βλέπουμε εδώ, σε ένα ακόμη video του Drag Times.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Giulia Quadrifoglio σε δρόμο και πίστα [video]

Η BMW του video φορά τo Competition Package το οποίο περιλαμβάνει μηχανολογικές κι αισθητικές αναβαθμίσεις. Ο κινητήρας αποδίδει 450 ίππους αντί για 431, χωρίς να γίνεται λόγος για διαφοροποίηση στη ροπή. Οι 19 έξτρα ίπποι βελτιώνουν το χρόνο για τα 0-100 km/h κατά 0,1” σε όλες τις εκδόσεις, κάτι που σημαίνει ότι πλέον οι BMW M3 και M4 Coupé με το κιβώτιο M-DCT κάνουν ένα «ξερό» 4άρι και με το 6άρι χειροκίνητο 4,2”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW M3 στην ανάβαση Grossglockner [video]

Tο Competition Package περιλαμβάνει και μια βελτιωμένη έκδοση της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης. Εκτός από το λογισμικό της, διαφορετικά είναι επίσης τα αμορτισέρ, τα ελατήρια και οι αντιστρεπτικές. Ρυθμισμένο ξανά επάνω στις νέες παραμέτρους είναι και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο Active M Differential καθώς επίσης και ο έλεγχος της ευστάθειας.

Η Giulia είναι προσεγμένη σε κάθε της λεπτομέρεια, το highlight ωστόσο δεν είναι άλλο από τον αλουμινένιο biturbo V6 των 2,9 lt που αποδίδει 510 ίππους και 61,2 kgm. Η Alfa Romeo λέει ότι χρησιμοποιεί τεχνολογικές καινοτομίες από τη Ferrari και δεν έχουμε λόγο να μην την πιστέψουμε. Είναι ζωντανός από χαμηλά και ακούγεται ωραία, ενώ όσο πιο κοντά στις 7.000 rpm του κόφτη τον ανεβάζεις εσύ, τόσο πιο ψηλά σε ανεβάζει κι εκείνος.

Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, η δύναμη είναι αρκετή για 0-100 km/h σε μόλις 3,9” και τελική 307 (!) km/h.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube