Κομβόι 55 αυτοκινήτων σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης [video]

Κομβόι 55 αυτοκινήτων σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης [video]

Παρέλαση από αυτόνομα SUV της Changan για το ρεκόρ Guinness

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Changan έχει πλέον το ρεκόρ Guinness για την μεγαλύτερη παρέλαση αυτόνομων αυτοκινήτων με 55 SUV σε μια διαδρομή μήκους 3,2 χιλιομέτρων.

Η δοκιμασία έλαβε χώρα στις 28 Νοεμβρίου 2018 στην πίστα δοκιμών Dianjiang που βρίσκεται κοντά στα κεντρικά της Changan στην πόλη Chongqing. Εκεί, τα μοντέλα κινήθηκαν σε κομβόι με σταθερή ταχύτητα 30 km/h καλύπτοντας 3,2 km σε 9 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα, χωρίς την παρέμβαση των οδηγών.

Στην ιδιότυπη αυτή παρέλαση συμμετείχαν 56 πανομοιότυπα SUV CS55, όμως η επιτροπή των ρεκόρ Guinness "έκοψε" ένα από αυτά επειδή ο οδηγός του πήρε για λίγο τον έλεγχο.

Για τις ανάγκες του ρεκόρ, η Changan έκανε αλλαγές στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που εξοπλίζουν την έκδοση παραγωγής του CS55, βελτιώνοντας τη λειτουργία του εντοπισμού του προπορευόμενου οχήματος και της λωρίδας κυκλοφορίας, ενώ μέσω ρυθμίσεων επέτρεψαν στα μοντέλα να αφήνουν μικρότερες αποστάσεις μεταξύ τους. Μια από τις προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν οι μηχανικοί της εταιρείας ήταν η τοποθέτηση του φωτογραφικού εξοπλισμού και των ανθρώπων που συμμετείχαν στη βιντεοσκόπηση ώστε να μην επηρεάζουν την πορεία των αυτοκινήτων

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube