Κολόνες φωτισμού: Κάνουν για σταθμοί φόρτισης EV;

Κολόνες φωτισμού: Κάνουν για σταθμοί φόρτισης EV;

Στο Παρίσι θα τεστάρουν σταθμούς επαναφόρτισης ενσωματωμένους στις κολόνες δημοτικού φωτισμού, εφαρμογή που ήδη υπάρχει και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Σύμφωνα με e-mail που έστειλε o δήμος του Παρισιού, αυτά τα σημεία φόρτισης θα τεθούν επίσημα σε λειτουργία στις 27 Απριλίου, επί τη ευκαιρία του Grand Prix της Formula E στη γαλλική πρωτεύουσα. Πειραματικά, το πρόγραμμα προβλέπει την εγκατάσταση εννέα σταθμών φόρτισης στο Boulevard des Invalides. Εξοπλισμένες με υποδοχές Τύπου 2, οι πρίζες αυτές θα περιορίζονται σε ισχύ στα 3,7kW. Δεν είναι μεγάλη, αλλά επαρκεί για να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες ορισμένων χρηστών, ιδιαίτερα για φόρτιση κατά τις νυχτερινές ώρες και ως συμπλήρωμα της φόρτισης μέσω ταχυφορτιστών.

Σε πρώτο χρόνο, η χρήση τους θα είναι δωρεάν και αποκλειστικά για όσους είναι συνδρομητές της Belib και κάτοχοι της κάρτας «Paris Recharge». Αργότερα, η υπηρεσία αυτή θα ενσωματωθεί στο σύνολο των συνδρομητών της εταιρείας, με τη νυχτερινή φόρτιση να συνεχίσει να μην χρεώνεται, ενώ για την ημερήσια υπηρεσία η πρώτη ώρα θα χρεώνεται ένα ευρώ και κάθε επιπλέον ώρα, τρία ευρώ.

Μια πρακτική και οικονομική λύση, που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως στο Λονδίνο και στο Βερολίνο. Εφαρμογή που θα μπορούσε να βρει τι θέση της και στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας στοιχειωδώς σε κάποιες πόλεις όσους θα ήθελαν να δοκιμάσουν με ηλεκτρικό αυτοκίνητo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube