«Κοινωνικά ανεύθυνη η Tesla, καίει εκατομμύρια» [video]

«Κοινωνικά ανεύθυνη η Tesla, καίει εκατομμύρια» [video]

Ο CEO του VW Group, Matthias Müller, επικρίνει την αμερικανική φίρμα κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Άγουρα σταφύλια, λασπολογία ή επικρίσεις σε σωστή βάση; Το γεγονός είναι ότι ο CEO του Volkswagen Group τα έβαλε με την Tesla, δηλώνοντας δημοσίως ότι δεν είναι κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία και «καίει» εκατομμύρια.

Μιλώντας σε ένα πρόσφατο πάνελ συζήτησης με θέμα το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Müller προκλήθηκε από τον συντονιστή και είπε τα εξής, σε μετάφραση:

«Τώρα πρέπει πραγματικά να πω λίγα λόγια για την Tesla: με όλο το σεβασμό, υπάρχουν κάποιοι παγκόσμιοι πρωταθλητές στις μεγαλόστομες ανακοινώσεις – δεν θέλω να πω ονόματα. Υπάρχουν εταιρείες που πουλάνε μετά βίας 80.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

«Υπάρχουν και εταιρείες σαν τη Volkswagen που πουλάνε 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα το χρόνο και βγάζουν κέρδη 13 ή 14 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αν είμαι σωστά πληροφορημένος, η Tesla κάθε τρίμηνο καίει εκατομμύρια δολάρια, τριψήφιο αριθμό, και απολύει στα καλά καθούμενα τους εργαζομένους της. Κοινωνική ευθύνη; Σας παρακαλώ… Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε και να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια», είπε.

Οι παρατηρήσεις του Müller είναι εν πολλοίς βασισμένες σε γεγονότα. Οι πωλήσεις της Τesla δεν συγκρίνονται με αυτές της VW και δεν έχει ακόμη κερδοφορία σε μόνιμη βάση. Επιπλέον, ο Αμερικανός κατασκευαστής απέλυσε πρόσφατα εκατοντάδες εργαζομένους και έχει μηνυθεί επανειλημμένως για διακρίσεις, φυλετικές και απέναντι στους gay.

Αυτά όμως δεν καθιστούν τη VW κοινωνικά υπεύθυνη, αν θυμηθούμε την υπόθεση Dieselgate”…

[Πηγή: The Drive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube