H Tesla φέρεται να απόλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους της

H Tesla φέρεται να απόλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους της

Η Tesla Inc απόλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους της, σύμφωνα με αναφορά σε τοπικό μέσο και πρώην υπάλληλό της.

Ο Αμερικανός κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc απέλυσε περίπου 400 υπαλλήλους αυτή την εβδομάδα, περιλαμβανομένων συνεργατών, επικεφαλής ομάδων και  εποπτών, σύμφωνα με τοπική ειδησεογραφική αναφορά και έναν πρώην υπάλληλο.

Οι απολύσεις ήταν αποτέλεσμα μιας ετήσιας επισκόπησης σε ολόκληρη την εταιρεία, δήλωσε η Tesla σε δήλωσή της μέσω e-mail, χωρίς να επιβεβαιώσει τον αριθμό των εργαζομένων που εγκατέλειψαν την εταιρεία. «Είναι περίπου 400 άτομα που περιλαμβάνουν από συνεργάτες μέχρι επικεφαλής ομάδων και επιβλέποντες. Δεν γνωρίζουμε πόσο ψηλά έφτασε», δήλωσε ο πρώην υπάλληλος, ο οποίος εργάστηκε στη γραμμή συναρμολόγησης και δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του.

Τα Mercury News είχαν αναφερθεί στην απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων από την Tesla την περασμένη εβδομάδα. Αν και η Tesla ανέφερε την απόδοση ως το λόγο για τις απολύσεις, η πηγή δήλωσε στο Reuters ότι απολύθηκε, παρόλο που δεν του δόθηκε ποτέ κακή αξιολόγηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tesla Model 3: Υψηλοί στόχοι, χαμηλές επιδόσεις

Η εταιρεία που εδρεύει στο Palo Alto της California δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι «τα εμπόδια στην παραγωγή» είχαν αφήσει την Tesla πίσω από το χρονοδιάγραμμα για τη νέα μπερλίνα μαζικής παραγωγής, Model 3.

Η Tesla παρέδωσε 220 Model 3 και κατασκεύασε 260 κατά τη διάρκεια του τρίτου 3μήνου του 2017. Τον περασμένο Ιούλιο, ξεκίνησε η παραγωγή του Model 3, με τιμή εκκίνησης τα $35.000, τη μισή από αυτή ενός Model S.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube