Κλείνει η συμφωνία Mahindra-Pininfarina

Κλείνει η συμφωνία Mahindra-Pininfarina

H Pininfarina ανακοίνωσε ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της από τη Mahindra & Mahindra θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Η συμφωνία Mahindra-Pininfarina μας απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό, καθώς από τον περασμένο Μάρτιο που ανακοινώθηκε πέρασε δύσκολες φάσεις και το μέλλον της κάποια στιγμή ήταν εξαιρετικά αβέβαιο.

Φαίνεται όμως ότι η μεταβίβαση της κυριότητας της ιταλικής εταιρείας ντιζάιν είναι προ της ολοκλήρωσής της, καθώς αυτό διατείνεται η ιταλική πλευρά, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί θέμα ημερών η τελική υπογραφή της συμφωνίας. Να σας υπενθυμίσουμε ότι η κάτοχος της πλειονότητας των μετοχών άρα και κάτοχος της μετοχικής πλειοψηφίας Pincar, τον περασμένο Μάρτιο έλεγε ότι η Mahindra & Mahindra ενδιαφερόταν για την εξαγορά της οικονομικά χειμαζόμενης ιταλικής καροτσερίας. Τα δύο μέρη βρήκαν κοινό τόπο για μια συμφωνία πολλούς μήνες αργότερα, αλλά οι πιστωτές δεν συμφωνούσαν με τους όρους της εξαγοράς, καθώς αυτοί όριζαν τη διαγραφή του ημίσεος των χρεών, ύψους €87 εκατ.

Πλέον, φαίνεται ότι επήλθε συμφωνία και με τους πιστωτές και το ντιλ αναμένεται να κλείσει και επισήμως τις επόμενες εβδομάδες. Ο Pininfarina να σημειώσουμε ότι αιμορραγούσε οικονομικά τα δέκα από τα τελευταία ένδεκα χρόνια, ενώ το πρώτο μισό του 2015 ανάρτησε στον ισολογισμό του καθαρό χρέος €52,7. Για όλους τους φίλους του αυτοκινήτου θα ήταν πραγματικά λυπηρό αυτός ο διάσημος οίκος σχεδιασμού με τις τόσες επιτυχίες να έβαζε λουκέτο, αλλά ευτυχώς η σχεδόν ολοκληρωμένη εξαγορά του από τη Mahindra φανταζόμαστε ότι θα σημάνει και καλύτερες ημέρες.

Ένας από τους λόγους για την οικονομική κατάπτωση του οίκου Pininfarina έχει να κάνει με την τάση που υπάρχει σήμερα σε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες να σχεδιάζουν πλέον όλα τα μοντέλα τους in-house, από τις πρώτες μολυβιές μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Το τελευταίο αυτοκίνητο που είχε σχεδιάσει ο ιταλικός οίκος και φέρει την υπογραφή του είναι το South East Motor ή SEM DX7, ένα SUV που ντεμπουτάρισε στο Auto Shanghai 2015, τον περασμένο Απρίλιο,

[Πηγή europe.autonews.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube