Kinto: Η Toyota μπαίνει δυναμικά στην παροχή υπηρεσιών κινητικότητας

Kinto: Η Toyota μπαίνει δυναμικά στην παροχή υπηρεσιών κινητικότητας

Ποιες υπηρεσίες θα προσφέρονται και με ποιον τρόπο – Οι στόχοι της εταιρείας για την επόμενη μέρα.

Και εγένετο Kinto. Το νέο εμπορικό σήμα της Toyota που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες κινητικότητας στη γηραιά ήπειρο.

Στην ουσία πρόκειται για το πρώτο βήμα της μετεξέλιξης της Toyota σε μια εταιρεία που θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες κινητικότητας, ενώ παράλληλα θα διατηρήσει και το «παραδοσιακό» κομμάτι της κατασκευής και πώλησης οχημάτων.

Το brand Kinto θα περιλαμβάνει τις εξής υπηρεσίες, οι οποίες ακούνε σε διαφορετικά ονόματα. Έτσι έχουμε:

Kinto One: Αφορά υπηρεσία μίσθωσης με βάση την οποία ο οδηγός θα πληρώνει ένα μηνιαίο μίσθωμα και θα έχει στη διάθεσή του ένα αυτοκίνητο που αυτός θα έχει επιλέξει. Στην ουσία πρόκειται και μια υπηρεσία leasing.  

Kinto Share: Όπως μαρτυρά και το όνομα, σε αυτήν την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων. Το Kinto Share θα ενσωματώσει την ήδη λειτουργούσε σε πολλές πόλεις της Ευρώπης υπηρεσία car-sharing της Toyota Yuko. Τα αυτοκίνητα που θα είναι διαθέσιμα θα είναι κατά βάση υβριδικά.

Kinto Join: Με τις μελέτες να δείχνουν ότι στον αστικό ιστό τα αυτοκίνητα μετακινούνται κατά βάση από ένα και μόνο άτομο, η υπηρεσία αυτή θέλει να «συνδέσει» πολίτες που καθημερινά κάνουν την ίδια διαδρομή, έτσι ώστε να μοιράζονται ένα αυτοκίνητο στις μετακινήσεις τους, με στόχο να αποσυμφορηθούν οι πόλεις.

Kinto Flex: Εδώ πρόκειται για μια πιο ευέλικτη υπηρεσία μίσθωσης που θα στηρίζεται στη λογική της συνδρομής. Ο πελάτης στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορεί να επιλέξει το αυτοκίνητο που χρειάζεται ανάλογα με τη χρήση που το θέλει. Για παράδειγμα το χειμώνα ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης για τις εντός του αστικού ιστού μετακινήσεις του και το καλοκαίρι ένα μεγάλο SUV για τις διακοπές του. Όλα αυτά με ένα αντίτιμο, προκαθορισμένο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube