node/37861

Kinto: Η Toyota μπαίνει δυναμικά στην παροχή υπηρεσιών κινητικότητας

Ποιες υπηρεσίες θα προσφέρονται και με ποιον τρόπο – Οι στόχοι της εταιρείας για την επόμενη μέρα.

Και εγένετο Kinto. Το νέο εμπορικό σήμα της Toyota που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες κινητικότητας στη γηραιά ήπειρο.

Στην ουσία πρόκειται για το πρώτο βήμα της μετεξέλιξης της Toyota σε μια εταιρεία που θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες κινητικότητας, ενώ παράλληλα θα διατηρήσει και το «παραδοσιακό» κομμάτι της κατασκευής και πώλησης οχημάτων.

Το brand Kinto θα περιλαμβάνει τις εξής υπηρεσίες, οι οποίες ακούνε σε διαφορετικά ονόματα. Έτσι έχουμε:

Kinto One: Αφορά υπηρεσία μίσθωσης με βάση την οποία ο οδηγός θα πληρώνει ένα μηνιαίο μίσθωμα και θα έχει στη διάθεσή του ένα αυτοκίνητο που αυτός θα έχει επιλέξει. Στην ουσία πρόκειται και μια υπηρεσία leasing.  

Kinto Share: Όπως μαρτυρά και το όνομα, σε αυτήν την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων. Το Kinto Share θα ενσωματώσει την ήδη λειτουργούσε σε πολλές πόλεις της Ευρώπης υπηρεσία car-sharing της Toyota Yuko. Τα αυτοκίνητα που θα είναι διαθέσιμα θα είναι κατά βάση υβριδικά.

Kinto Join: Με τις μελέτες να δείχνουν ότι στον αστικό ιστό τα αυτοκίνητα μετακινούνται κατά βάση από ένα και μόνο άτομο, η υπηρεσία αυτή θέλει να «συνδέσει» πολίτες που καθημερινά κάνουν την ίδια διαδρομή, έτσι ώστε να μοιράζονται ένα αυτοκίνητο στις μετακινήσεις τους, με στόχο να αποσυμφορηθούν οι πόλεις.

Kinto Flex: Εδώ πρόκειται για μια πιο ευέλικτη υπηρεσία μίσθωσης που θα στηρίζεται στη λογική της συνδρομής. Ο πελάτης στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορεί να επιλέξει το αυτοκίνητο που χρειάζεται ανάλογα με τη χρήση που το θέλει. Για παράδειγμα το χειμώνα ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης για τις εντός του αστικού ιστού μετακινήσεις του και το καλοκαίρι ένα μεγάλο SUV για τις διακοπές του. Όλα αυτά με ένα αντίτιμο, προκαθορισμένο.

node/39662

Τύπωνε σπίτι του επιταγές και αγόραζε Porsche και Rolex

Πρέπει να είσαι πολύ αφελής για να πιστεύεις ότι δεν θα σε πιάσουν... 

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Τύπωνε σπίτι του επιταγές και αγόραζε Porsche και Rolex

Ο Casey William Kelly ήθελε να ζήσει πλουσιοπάροχα αλλά δεν είχε την απαραίτητη προϋπόθεση που είναι ένας τραπεζικός λογαριασμός με πολλά μηδενικά. 
Ωστόσο δεν απογοητεύτηκε. Επιστράτευσε τον υπολογιστή και τον εκτυπωτή του σπιτιού του και τύπωσε μερικές πλαστές επιταγές. 
Με την πρώτη πήγε κατευθείαν στην αντιπροσωπεία της Porsche και υπογράφοντας για ένα ποσό των $139.203,05 έφυγε από εκεί οδηγώντας μια 911 Turbo. 

Την επόμενη πήγε σε κοσμηματοπωλείο στο Miramar Beach και παραδίδοντας μια επιταγή με το ποσό των $61.521 ζήτησε να αγοράσει τρία ρολόγια Rolex. Ο κοσμηματοπώλης ήταν λίγο πιο έξυπνος από τον υπάλληλο της Porsche και δεν του παρέδωσε τα ρολόγια για να διαπιστώσει πρώτα αν η επιταγή είχε αντίκρυσμα. 

Και κάπου εκεί η χλιδάτη ζωή του Casey William Kelly έλαβε τέλος. 
Στο μεταξύ και στην εταιρεία από όπου είχε πάρει την 911 Turbo είχαν ήδη δει ότι η επιταγή ήταν... χαρτοπετσέτα και είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία. 
Ο δράστης συνελήφθη σε ελάχιστο χρόνο, καθώς εντοπίστηκε εύκολα από το αυτοκίνητο που οδηγούσε. 
Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και κρατείται στις φυλακές του Walton County.

Άγνωστο παραμένει αν ο υπάλληλος της Porsche διατήρησε τη θέση του, καθώς του παρέδωσε το αυτοκίνητο δίχως να ελέγξει τη γνησιότητα της επιταγής. 

node/39656

Σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στην κάμερα και το πλήρωσε πολύ ακριβά

Πώς ένα απλό πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα πολλαπλασιάζεται 75 φορές!

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στην κάμερα και το πλήρωσε πολύ ακριβά

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το πρόστιμο θα ήταν €20. Και αυτό διότι ο οδηγός που απεικονίζεται στη φωτογραφία του άρθρου είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας κατά 11km/h, δηλαδή κινούνταν με 81 km/h αντί 70 km/h. 

Όμως όταν αντιλήφθηκε την κάμερα του ραντάρ, όχι μόνον δεν προσπάθησε να κόψει ταχύτητα, αλλά επιδεικτικά ύψωσε το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του.

Σε κάποια άλλη χώρα ίσως η χειρονομία να περνούσε απαρατήρητη. Όμως στη Γερμανία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έτσι το πρόστιμο των € 20 πολλαπλασιάστηκε επί 75 και τώρα ο οδηγός της BMW καλείται να πληρώσει €1.500!

Η απόφαση για την πολλαπλασιασμό του προστίμου είναι του δικαστηρίου του Oberfranken, στο οποίο η αστυνομία έστειλε την φωτογραφία και αυτό έκρινε ότι ο οδηγός επέδειξε ασέβεια προς τις αρχές. 

Την επόμενη φορά που θα δείτε κάμερα, απλά... χαμογελάστε.