Κίνητρα για την ανταλλαγή παλιών ντίζελ σε όλη τη Γερμανία ετοιμάζει η Volkswagen

Κίνητρα για την ανταλλαγή παλιών ντίζελ σε όλη τη Γερμανία ετοιμάζει η Volkswagen

Είναι κάτι που ισχύει ήδη σε 15 πόλεις και η εταιρεία σκέφτεται να εφαρμόσει συνολικά στη χώρα.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, οι κατασκευαστές πριμοδοτούν όσους αγοράζουν καινούργια αυτοκίνητα, αποσύροντας παράλληλα ένα παλιό ντίζελ με τεχνολογία μέχρι και Euro 3.

Είναι κάτι που ισχύει στις 15 πιο επιβαρυμένες με ρύπανση πόλεις της χώρας, ενώ εξετάζεται η διεύρυνση του μέτρου σε ολόκληρη τη χώρα για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ακόμα και για αυτοκίνητα προδιαγραφών
Euro 4 ή και Euro 5.

Είναι άγνωστο προς το παρόν το πλαίσιο στο οποίο θα γίνει αυτό, ωστόσο η απόφαση θεωρητικά θα παρθεί στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.

Η
Volkswagen ωστόσο, σκέφτεται να διευρύνει έτσι κι αλλιώς τα κίνητρα που ήδη δίνει σε ολόκληρη τη χώρα. Ακόμα οι λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία θα εξασφαλίζει όφελος έως και €9.000 για τα αυτοκίνητα που αποσύρονται.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του
Reuters, οι Γερμανοί κατασκευαστές έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν €3.000 για κάθε όχημα προκειμένου να αναβαθμίσουν τη σύστημα διαχείρισης του κινητήρα και το φιλτράρισμα των καυσαερίων να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό.

Είναι κάτι που έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα αποφέρει, καθότι από την άλλη πλευρά οι περιβαλλοντολόγοι υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό ως μέτρο.


[Πηγή: Autoblog.com, Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube