Κινέζοι αγόρασαν και τη Fisker

Κινέζοι αγόρασαν και τη Fisker

Η μεγαλύτερη εταιρία ανταλλακτικών αυτοκινήτων της Κίνας Wanxiang Corporation πρόκειται να αποκτήσει τη Fisker αντί $149 εκατ. (€109 εκατ.)

Η κινεζική εταιρία Wanxiang Corporation ήταν ο πλειοδότης για την αμερικανική Fisker, μετά από 19 γύρους δημοπρασιών κόντρα στη Hybrid Tech Holdings. Η εξαγορά κόστισε $149 εκατ., 126 από τα οποία θα πληρωθούν άμεσα σε μετρητά.

Ο Richard Li, ιδιοκτήτης της Hybrid Tech Holdings, είχε προσπαθήσει επανειλημμένα να αποκτήσει τη Fisker εξαγοράζοντας κάποια χρέη τής πτωχευμένης αμερικανικής εταιρίας. Τελικά όμως υπερίσχυσε ο Lu Guanqiu της Wanxiang Corporation, μετά από 19 γύρους κατάθεσης προσφορών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Fisker «Η Hybrid Tech επέλεξε να παραμείνει δανειστής αντί για ιδιοκτήτης της Fisker. Θα εξοφληθεί πριν από τους μη εξασφαλισμένους δανειστές, ενώ θα μοιραστεί με αυτούς τα μη βεβαρυμένα στοιχεία της εταιρίας».

Ο πρόεδρος της Wanxiang Αμερικής Pin Li δήλωσε ότι η πείρα και η ιστορία της εταιρίας του, η οποία απασχολεί 6.000 εργαζόμενους στις Η.Π.Α., αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα για το μέλλον της Fisker.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube