Κίνα: Πτώση των πωλήσεων για έβδομο συνεχόμενο μήνα

Κίνα: Πτώση των πωλήσεων για έβδομο συνεχόμενο μήνα

Ο Ιανουάριος έκλεισε με -15,8% σε σύγκριση με πέρυσι

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην αγορά της Κίνας συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία για 7ο συνεχόμενο μήνα, αφού ο Ιανουάριος έκλεισε με πωλήσεις 2,37 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, σημειώνοντας πτώση -15,8% σε σύγκριση με πέρυσι. Εδώ να σημειώσουμε πως η αντίστοιχη πτώση για τον Δεκέμβριο ήταν -13% και για το Νοέμβριο -14%.

Σύμφωνα με την κινεζική ένωση κατασκευαστών CAAM (China's Association of Automobile Manufacturers), οι συνολικές πωλήσεις στην κινεζική αγορά για το 2018 έφτασαν τα 28,1 εκατομμύρια, ήταν δηλαδή μειωμένες -2,8% σε σύγκριση με το 2017.

Η Κίνα παραμένει η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, όμως εδώ και 7 συνεχόμενους μήνες βρίσκεται σε ύφεση μετά από μακρά περίοδο ανάπτυξης τις προηγούμενες δύο δεκαετίες. Οι λόγοι για τους αρνητικούς δείκτες είναι η επιδείνωση της οικονομίας και οι πρόσφατες τριβές με τις ΗΠΑ που έκαναν δυσκολότερη την κατάσταση.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, το Πεκίνο προσπαθεί να ενισχύσει την αγορά αυτοκινήτου με κίνητρα τα οποία επικεντρώνονται στα νέα μοντέλα που είναι πιο αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πωλήσεις Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου συνήθως πλήττονται στην Κίνα λόγω των διακοπών Lunar New Year, καθώς οι περισσότεροι αγοραστές επιλέγουν να αποκτήσουν ένα νέο αυτοκίνητο μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου. Φέτος, οι εν λόγω διακοπές πέφτουν πάνω στην πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, οπότε όπως όλα δείχνουν η πτωτική τάση των πωλήσεων θα συνεχιστεί για 8ο συνεχόμενο μήνα.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube