Κίνα: Αύξηση πωλήσεων αυτοκινήτων για πρώτη φορά μετά το 2018

Κίνα: Αύξηση πωλήσεων αυτοκινήτων για πρώτη φορά μετά το 2018

Η κυβέρνηση της χώρας δίνει επιπλέον κίνητρα για να τονώσει την αγορά. 

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα αυξήθηκαν για πρώτη φορά αυτόν τον μήνα μετά από δύο χρόνια πτώσης, καθώς η χώρα άνοιξε και πάλι για επιχειρήσεις, τροφοδοτώντας τις προσδοκίες για ανάκαμψη της βιομηχανίας από τον κορονοϊό.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες απέστειλαν 2 εκατομμύρια οχήματα σε αντιπροσωπείες και καταστήματα τον Απρίλιο, που μεταφράζεται σε αύξηση 0,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Αυτή είναι η πρώτη αύξηση από τον Ιούνιο του 2018. Ωστόσο, οι παραδόσεις μειώθηκαν περίπου 32% τους πρώτους τέσσερις μήνες της χρονιάς. Τα αποτελέσματα του Απριλίου δικαιολογούν την αυξανόμενη αισιοδοξία ότι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο βρίσκεται σε ανοδική πορεία αφού η οικονομία της Κίνας «πάγωσε» εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το γκρουπ Volkswagen δήλωσε ότι οι πωλήσεις του στην Κίνα αυξήθηκαν καθώς οι καταναλωτές αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Την ίδια στιγμή οι κινεζικές αρχές έχουν θεσπίσει πολλά μέτρα για τη στήριξη των πωλήσεων αυτοκινήτων.

Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν παρατείνει τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τις επιδοτήσεις για αγορές ηλεκτρικών οχημάτων για δύο χρόνια, ενώ οι πωλήσεις ελαφρών φορτηγών που δεν πληρούν τα τελευταία πρότυπα εκπομπών της Κίνας θα επιτρέπεται να πωλούνται για έξι μήνες μετά την προθεσμία που εξέπνεε την 1η Ιουλίου.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ενθαρρύνονται επίσης να μειώσουν τις προκαταβολές και τα επιτόκια των δανείων για αυτοκίνητα και να παρατείνουν τις περιόδους αποπληρωμής.

Ανεξάρτητα από το αν η αύξηση των πωλήσεων είναι βιώσιμη, παρέχει στους αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου μια ελπίδα για ανάκαμψη και μια αίσθηση του τι μπορεί να αντιμετωπίσουν άλλες χώρες καθώς βγαίνουν σιγά-σιγά από την καραντίνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube