Το Kia EV6 ανακηρύχθηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022

Το Kia EV6 ανακηρύχθηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022

Το Kia EV6, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό crossover της κορεάτικης φίρμας απέσπασε ένα τα πιο διάσημα βραβεία αυτοκινήτου στον κόσμο, αυτό του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2022.

Το Kia EV6 ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» στα βραβεία του ομώνυμου ευρωπαϊκού θεσμού (COTY). Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή 59 δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου, οι οποίοι προέρχονται από 22 ευρωπαϊκές χώρες.

Το Kia EV6 συμμετείχε αρχικά στη λίστα για το κορυφαίο βραβείο μαζί με περισσότερα από εξήντα μοντέλα που κυκλοφόρησαν το 2021. Το Νοέμβριο, η κριτική επιτροπή του COTY μείωσε τη λίστα στα επτά επικρατέστερα, έξι από τα οποία ήταν ηλεκτρικά οχήματα (EVs), κάτι που αποδεικνύει περαιτέρω την αυξανόμενη σημασία των ηλεκτρικών οχημάτων για τους καταναλωτές καθώς η κοινωνία μεταβαίνει προς ένα νέο μέλλον βιώσιμης  κινητικότητας.

Το Kia EV6 έλαβε συνολικά 279 βαθμούς για να κερδίσει και να στεφθεί Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022, ακολουθούμενο από το Renault Mégane E-Tech (265 βαθμοί), το Hyundai IONIQ 5 (261 βαθμοί), το Peugeot 308 (191 βαθμοί), το Škoda Enyaq iV (185 βαθμοί), το Ford Mustang Mach-E (150 βαθμοί) και το Cupra Born (144 βαθμοί).

Ο Frank Janssen, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του αυτοκινήτου της χρονιάς, δήλωσε: «Είναι μια ωραία έκπληξη να βλέπεις το Kia EV6 να λαμβάνει αυτό το βραβείο. Ήταν καιρός να ανταμειφθούν η μάρκα και το Group, καθώς έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για αυτό το αυτοκίνητο. Ο ρυθμός προόδου της Kia είναι πραγματικά εντυπωσιακός.»

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, σχολίασε: «Είναι μεγάλη τιμή που κερδίσαμε το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022 με το EV6, το πρώτο Kia που κέρδισε αυτό το διάσημο βραβείο. Το EV6 είναι πραγματικά μια εξέλιξη ορόσημο που έχει σχεδιαστεί εξαρχής για να κάνει την ηλεκτρική μετακίνηση διασκεδαστική, βολική και προσιτή συνδυάζοντας μια εξαιρετικά εντυπωσιακή πραγματική αυτονομία οδήγησης, εξαιρετικές δυνατότητες  γρήγορης φόρτισης, ένα ευρύχωρο εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας και μια πραγματικά ανταποδοτική οδηγική  εμπειρία. Το EV6 είναι ένα συναρπαστικό σημάδι του τι πρόκειται να έρθει ακόμα στην εξελισσόμενη ηλεκτροκίνητη γκάμα μας».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube