Kia: Έρχονται μικρά ηλεκτρικά που θα παράγονται στην Ευρώπη

Kia: Έρχονται μικρά ηλεκτρικά που θα παράγονται στην Ευρώπη

Η Kia σκοπεύει να λανσάρει 15 EVs μέχρι το 2027, με αυτά που θα αφορούν την ευρωπαϊκή αγορά να κατασκευάζονται και στο έδαφός της.

Kia

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας Ημέρας Επενδυτών της, η Kia θα αρχίσει να κατασκευάζει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα εντός των βασικών αγορών της και όχι μόνο στη Νότιο Κορέα. Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή των μελλοντικών της EV θα επεκταθεί σε Ευρώπη, Κίνα, ΗΠΑ και Ινδία. 

Με τις λεπτομέρειες να είναι ακόμη λιγοστές, οι ιθύνοντες της Kia δεν ξεκαθάρισαν εάν θα προχωρήσουν στην κατασκευή νέων εργοστασίων ή θα αναβαθμίσουν τα υπάρχοντα. Όπως για παράδειγμα το εργοστάσιο της εταιρείας στη Σλοβακία, το οποίο παράγει 350.000 αυτοκίνητα ετησίως και θα μπορούσε να αναβαθμιστεί για να διευκολυνθεί και η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκεί.

Σήμερα, η μονάδα στη Ζιλίνα παράγει τα Kia Ceed, Proceed, Xceed και Sportage, ενώ η ηλεκτρική σειρά της Kia, τα EV6, Soul EV και Kia Niro EV, κατασκευάζονται στη Νότιο Κορέα όπου έχει ήδη προγραμματιστεί ένα νέο εργοστάσιο στην επαρχία Gyeonggi και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Gwangmyeong.

«Στην Ευρώπη, η Kia σχεδιάζει να παράγει μικρά και μεσαίου μεγέθους EV, καθώς αποτελούν τους βασικούς μοχλούς των πωλήσεων μας στην περιοχή», δήλωσαν στελέχη της Kia, παρουσιάζοντας παράλληλα το ανανεωμένο Plan S. Το τελευταίο περιλαμβάνει ένα επιπλέον ηλεκτρικό όχημα πέρα από τα 14 που είχαν δηλωθεί αρχικά ότι θα παρουσιαστούν μέχρι το 2027.

Δύο από αυτά έχουν ήδη φτάσει στις αγορές και πρόκειται για τα EV6 και Niro EV, ενώ τους επόμενους μήνες θα πάρουν τη θέση τους στις εκθέσεις της Kia και τα SUV EV9 και EV5, με το πρώτο να αναμένεται στις αντιπροσωπείες πριν το τέλος του έτους. 

Kia

Στη σημερινή εκδήλωση, η Kia δήλωσε ότι στόχος της είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν το 55% των συνολικών της πωλήσεων μέχρι το 2030, μια αύξηση 7,5% από τον προηγούμενο στόχο που είχε ανακοινώσει στην περσινή Ημέρα Επενδυτών της. Νούμερα που σε ετήσιες πωλήσεις μεταφράζονται σε 2.380.000 EV μέχρι το 2030.

Πέρα από την αύξηση των ηλεκτρικών της μοντέλων, η χρήση νέων τεχνολογιών θα βοηθήσει επίσης στην ενίσχυση των πωλήσεων και την επίτευξη του στόχου της, δήλωσε η Kia. Αυτές περιλαμβάνουν τη δυνατότητα από το 2025 να μπορούν οι πελάτες να αναβαθμίζουν και να προσαρμόζουν το λογισμικό του αυτοκινήτου τους μέσω των over-the-air ενημερώσεων. Η αυτόνομη οδήγηση είναι μια ακόμα νέα τεχνολογία που θα έρθει βραχυπρόθεσμα, ξεκινώντας με το EV9. Το τελευταίο θα προσφέρει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης 3ου επιπέδου.

Πηγή: Kia

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube