Κι όμως, υπάρχει χώρα που το Toyota Yaris δεν πουλάει!

Κι όμως, υπάρχει χώρα που το Toyota Yaris δεν πουλάει!

Το Toyota Yaris ήταν διαθέσιμο στην αγορά της Ινδίας με αμάξωμα τριών όγκων. 

Το Toyota Yaris είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σουπερμίνι στην Ευρώπη, με την τέταρτη γενιά του να αναδεικνύεται και αυτή στη χώρα μας σε best seller. Ωστόσο, το Yaris δεν γνωρίζει παντού την ίδια επιτυχία. Στην Ινδία για παράδειγμα, η Toyota αποφάσισε να σταματήσει τη διάθεσή του, λόγω των πολύ χαμηλών του πωλήσεων. 

Η Toyota κυκλοφόρησε το Yaris στην Ινδία το 2018 αποκλειστικά σε μορφή sedan. Το μοντέλο τριών όγκων ήταν ένα τρίτης γενιάς Yaris, γνωστό ως Yaris Ativ ή Vios στις περισσότερες ασιατικές αγορές, το οποίο κυκλοφόρησε το 2013 και αναβαθμίστηκε το 2016. Το αυτοκίνητο ήταν εφοδιασμένο με βενζινοκινητήρα 1,5 lt, προσθιοκίνητο με την ισχύ να μεταδίδεται είτε μέσω χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων είτε μέσω αυτόματου CVT. 

Σε τρία χρόνια, η Toyota κατάφερε να πουλήσει μόνο 19.784 Yaris στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών πωλήσεων. Αυτή ήταν μια πενιχρή επίδοση σε μια κατηγορία όπου κυριαρχούν αυτοκίνητα όπως τα Honda City, Hyundai Verna και Maruti Suzuki Ciaz, την ώρα που όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στην κατηγορία των SUV. 

Σύμφωνα με τους «The Economics Times», ένας εκπρόσωπος της Toyota δήλωσε: «Η Toyota Kirloskar Motor ανακοινώνει τη διακοπή του Yaris στην Ινδία με ισχύ από τις 27 Σεπτεμβρίου 2021. Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος της στρατηγικής προϊόντων της Toyota για να συνεχίσει να καλύπτει τις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών της μέσω βελτιωμένων τεχνολογιών». Η Toyota διαβεβαίωσε ότι ανταλλακτικά για το Yaris θα είναι διαθέσιμα για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Η Toyota πιθανότατα θα λανσάρει μια νέα έκδοση του Maruti Suzuki Ciaz ως αντικαταστάτη του Yaris τους επόμενους μήνες. Δεν είναι σαφές εάν αυτό το μοντέλο θα φέρει το όνομα Yaris ή θα πάρει ένα νέο όνομα. Η Toyota προσφέρει επίσης το Glanza, το οποίο είναι ένα Maruti Suzuki Baleno και το SUV Urban Cruiser που βασίζεται στο Maruti Suzuki Vitara Brezza. Να θυμίσουμε πως και η Suzuki πουλάει αυτοκίνητα με τα σήματά της στην Ευρώπη που βασίζονται σε μοντέλα Toyota, όπως τα Swace και Suzuki Across που βασίζονται στα Toyota Corolla Sport Tourer και RAV4 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube