Kι όμως αυτό το Ford Fiesta υπάρχει και κυκλοφορεί

Kι όμως αυτό το Ford Fiesta υπάρχει και κυκλοφορεί

Ένας Αμερικανός αποφάσισε να κάνει το Ford Fiesta του... smart και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Ford Fiesta

Όταν το 2019 η Ford αποφάσιζε πως το Fiesta είναι πολύ μικρό για τα αμερικανικά δεδομένα, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποιος πίστευε το εντελώς αντίθετο. Τόσο, που αποφάσισε να αποκτήσει ένα Ford Fiesta και να το... κοντύνει! 

Και ναι, αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι ένα Ford Fiesta του οποίου ο ιδιοκτήτης ζήλεψε τη δόξα του... smart! Και όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, είναι πραγματικό και απαθανατίστηκε στο πάρκο Howard Amon, στο Richland της Ουάσιγκτον.

Όπως λοιπόν φαίνεται από τις φωτογραφίες ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να αφαιρέσει σχεδόν το μισό αμάξωμα από τη μεσαία κολόνα και πίσω. To πορτμπαγκάζ στην ουσία δεν υπάρχει και ακόμη, δεν είμαστε βέβαιοι αν η πόρτα του μπορεί να ανοίξει. Επίσης δεν μπορούμε να φανταστούμε πού βρίσκεται το ρεζερβουάρ καυσίμου.

Η ψηλή γραμμή του αμαξώματος που τελειώνει αμέσως μετά το πλαίσιο της πόρτας δεν κολλάει και τόσο αρμονικά με το πίσω μέρος και κάνει ένα «δόντι» που είναι και στραβό και άκομψο. 

ford fiesta

Κάτι ακόμη που δεν ξέρουμε, είναι το πόσο εύκολο είναι στην οδήγηση αυτό το κατασκεύασμα με το τόσο μικρό μεταξόνιο. Αλήθεια πώς θα στρίβει ή ακόμη χειρότερα, πώς θα κινείται στον ανοικτό δρόμο;

Ουδείς μπορεί να απαντήσει...  Επιπλέον αναρωτιόμαστε πώς αυτό είναι νόμιμο, καθώς η ακαμψία και η ασφάλεια του οχήματος είναι στοιχεία που πρέπει απλά να μην υπάρχουν καθόλου. 

Στο παρασκήνιο της όλης αυτής κατασκευής, υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει δηλώσει ότι ο φανοποιός πατέρας του ήταν αυτός που επιμελήθηκε της κατασκευής στο συνεργείο του στο Τέξας. 

Να σημειώσουμε ότι η Ford ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό, ότι το Fiesta θα περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το 2023! Και θα το ακολουθήσει και το Focus, το 2025.

Μάλιστα o Martin Sander, υπεύθυνος για την προϊοντική γκάμα της Ford στην Ευρώπη, επιβεβαίωσε πρόσφατα σε συνέντευξη του ότι δεν υπάρχει πιθανότητα τόσο το Fiesta όσο και το Focus, να επανέλθουν σε κάποια ηλεκτρική μορφή.

«Δεν έχουμε κανένα πλάνο για τον πλήρη εξηλεκτρισμό των Ford Fiesta και Focus. Η αγορά έχει αλλάξει και οι εποχές αυτού του είδους των οχημάτων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Sander.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube