Κάθε μέρα και μια αποκάλυψη για τον Carlos Ghosn

Κάθε μέρα και μια αποκάλυψη για τον Carlos Ghosn

Τώρα κατηγορείται ότι πήρε και 7,8 εκατ. ευρώ από μια κοινή επιχείρηση  της Nissan και της Mitsubishi.

Ο Carlos Ghosn φέρεται να έλαβε  αχρεωστήτως 7,8 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση από μια κοινή επιχείρηση  της Nissan και της Mitsubishi Motors, ανέφεραν οι δύο εταιρείες την Παρασκευή.

Μια κοινή έρευνα διαπίστωσε ότι ο Ghosn, ο οποίος εκδιώχθηκε ως πρόεδρος από τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, πήρε από την ολλανδική εταιρεία JV το παραπάνω ποσό, δίχως να υπάρχει αιτιολογία αλλά και χωρίς αυτό να τελεί εν γνώσει του διευθύνοντος συμβούλου της Nissan Hiroto Saikawa και του Osamu Masuko της Mistubishi.

Ο Ghosn που εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές του Τόκιο μετά τη σύλληψή του 19 Νοεμβρίου του 2018, αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του.

Η Nissan δήλωσε την Παρασκευή ότι θα εξετάσει τρόπους για να ανακτήσει το παραπάνω πόσο από τον Ghosn, την ώρα που και η Mitsubishi δήλωσε ότι θα εξετάσει και αυτή με τη σειρά της την υπόθεση.

Εκπρόσωπος του πρακτορείου Reuters προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του Ghosn, τον Motonari Otsuru, αλλά όπως αναφέρει αυτό δεν στάθηκε δυνατό.

Υπό το βάρος των τελευταίων αποκαλύψεων φαίνεται να εντείνονται ακόμη περισσότερο οι πιέσεις προς τη Renault, να αποπέμψει οριστικά τον Ghosn. Να θυμίσουμε πως ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας έχει ήδη ζητήσει την άμεση  σύγκλιση του ΔΣ της εταιρείας για να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube