Καταγγελία κατά VW, BMW και Mercedes-Benz!

Καταγγελία κατά VW, BMW και Mercedes-Benz!

Το Σαλόνι του Μονάχου, ήδη στόχος περιβαλλοντικών ενώσεων, θα είναι και πάλι το σκηνικό επιχείρησης της Greenpeace, η οποία σκοπεύει να καταγγείλει σε άλλους οργανισμούς τους ομίλους BMW, VW και Daimler για αδράνεια στην προστασία του κλίματος.

Είναι πλέον «θεσμός». Η ΜΚΟ Greenpeace θα υποβάλλει καταγγελία, μαζί με το DUH (Deutsche Umwelthilfe) εναντίον τεσσάρων μεγάλων εταιρειών για αδράνεια υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, στοχοποιούνται από την καταγγελία το VW Group, το BMW Group και η Daimler ότι συνεχίζουν να παράγουν κινητήρες εσωτερικής καύσης και δεν θα τους σταματήσουν σύντομα, όπως θα ήθελαν οι ΜΚΟ και οι περιβαλλοντικές ενώσεις

Αυτοί οι μεγάλοι αυτοκινητικοί όμιλοι λοιπόν, ανακοίνωσαν μεν πρόσφατα ένα ακριβές πρόγραμμα για το τέλος του θερμικού κινητήρα, αλλά μόνο για την Ευρώπη. Σε αγορές που είναι λιγότερο απαιτητικές ως προς τα αντιρρυπαντικά πρότυπα (ΗΠΑ, Μέση Ανατολή, Ρωσία, Κίνα), οι βενζινοκινητήρες θα συνεχίσουν να ζουν και να βασιλεύουν. Μάλιστα, στο στόχαστρο των καταγγελλόντων βρίσκεται και μια τέταρτη βιομηχανία: Η εταιρεία πετρελαιοειδών και ειδικός στο φυσικό αέριο, η Wintershall Dea, θυγατρική της BASF.

Όσον αφορά το αυτοκίνητο, η καταγγελία περιλαμβάνει αίτημα για τερματισμό των θερμικών κινητήρων παγκοσμίως από το 2030 και για το πετρέλαιο, τη διακοπή των νέων ορυκτών εκμεταλλεύσεων ύστερα από το 2026. Μια καταγγελία που ήδη έχει αποκτήσει βάρος από την περασμένη άνοιξη, καθώς οι αγωγές αρκετών ομάδων ακτιβιστών για την προστασία του περιβάλλοντος εξετάστηκαν από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, το οποίο στη συνέχεια αποφάσισε να επιβάλει νέο νόμο για το κλίμα. Έτσι, ο στόχος αυστηροποιήθηκε σε σύγκριση με το 1990, ιδίως σε επίπεδο CO2, με μείωση 65% έναντι του προηγούμενου 55%.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube