Καταδίωξη… ξεβράκωτου Peugeot 205

Καταδίωξη… ξεβράκωτου Peugeot 205

Η Αστυνομία στην Nantes ήρθε φάτσα με φάτσα με ένα Peugeot 205 χωρίς οροφή, πόρτες και καπό! Και στο τιμόνι βρισκόταν ένας 16άρης!

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αστυνομικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται τα κοινωνικά δίκτυα για να δείξουν τις πιο εκπληκτικές επεμβάσεις τους. Και αν απονεμόταν κάθε χρόνο η διάκριση της πιο ασυνήθιστης περίπτωσης στον τομέα των αυτοκινήτων, η Αστυνομία της Nantes θα είχε σαφώς μια θέση μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων για το 2018.

Στο Twitter, η Αστυνομία της επαρχίας Loire-Atlantique δημοσίευσε εικόνες από αυτό που αποκαλεί «ένα άγνωστο τροχαίο αντικείμενο». Φυσικά, οι γνώστες θα έχουν αναγνωρίσει με την πρώτη ματιά πως πρόκειται για ένα Peugeot 205, αλλά αλήθεια είναι ότι το αυτοκίνητο είναι μεταμορφωμένο για τα καλά.

Peugeot 205

Από την άλλη, όλοι γνωρίζουμε καλά το 205 CJ, το χαριτωμένο chop-top με την ανεκδιήγητη ακαμψία, αλλά τούτο εδώ μάλλον θα ήθελε να περάσει για μπάγκι. Το αυτοκίνητο είναι κομμένο με τον τροχό για να του ξηλώσουν την οροφή, δεν υπάρχουν πόρτες ούτε καπό, ενώ ομοίως έχουν ξεμονταριστεί εμπρός φτερά μάσκα και προφυλακτήρες. Η καμπίνα είναι επιμελημένη με την ίδια φροντίδα, καθώς έχουν αφαιρεθεί το πίσω κάθισμα και αυτό του συνοδηγού. Ο ευφάνταστος «βελτιωτής» άφησε παραδόξως τη μοκέτα, αν και με αυτό το μπλε ελεκτρίκ ήταν η πρώτη που έπρεπε να ξηλώσει.

Peugeot 205

Το κατακρεουργημένο 205 όμως φορούσε ακόμη το μοτέρ του, καθώς αστυνομικοί διασταυρώθηκαν εν κινήσει μαζί του. Έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει, αλλά αυτός αντέδρασε στον έλεγχο, επιταχύνοντας για να ξεφύγει. Τελικά κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν τρία χιλιόμετρα παρακάτω. Τότε, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι επρόκειτο για ένα 16χρονο αγόρι, προφανώς χωρίς άδεια οδήγησης, που δεν διέθετε κανένα έγγραφο του αυτοκινήτου. Η Αστυνομία τον παρέδωσε την επόμενη μέρα στη μητέρα του και η υπόθεσή του θα εκδικαστεί προσεχώς.

Peugeot 205
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube