Καραμπόλα δεκάδων οχημάτων στις ΗΠΑ λόγω μαύρου πάγου! [video]

Καραμπόλα δεκάδων οχημάτων στις ΗΠΑ λόγω μαύρου πάγου! [video]

Περισσότερα από 40 οχήματα ενεπλάκησαν σε μια τρομερή καραμπόλα στο Wisconsin των ΗΠΑ, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί κάποιος μοιραίος τραυματισμός.

Το ατύχημα που σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο του Wisconsin των ΗΠΑ, έρχεται να μας υπενθυμίσει ίσως τον πιο ύπουλο εχθρό των οδηγών κατά τους χειμερινούς μήνες. Και αυτός δεν είναι η βροχή ή το χιόνι, αλλά ο λεγόμενος «μαύρος πάγος». 

Με λίγα λόγια το νερό που έχει παγώσει και έχει πάρει το χρώμα του οδοστρώματος, δημιουργώντας ένα πολύ λεπτό «φίλμ» που δεν είναι εύκολα ορατό. Έχει όμως όλες τις ιδιότητες του πάγου. Το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι ότι ο δρόμος ενώ δείχνει στεγνός είναι αρκετά ολισθηρός.

Στο παραπάνω φαινόμενο οφείλεται και η τρομακτική καραμπόλα που αναφέραμε παραπάνω, στην οποία ενεπλάκησαν περισσότερα από 40 οχήματα και δημιούργησαν ένα μικρό χάος στον αυτοκινητόδρομο I-94 του δυτικού Wisconsin.

Ευτυχώς, σύμφωνα με την τροχαία του Wisconsin, κανείς από τους οδηγούς και τους υπόλοιπους επιβάτες των οχημάτων δεν τραυματίστηκε σοβαρά από την καραμπόλα.

Ο δρόμος, ωστόσο, παρέμεινε κλειστός και στα δύο ρεύματά του για αρκετές ώρες μέχρι οι τοπικές αρχές καταφέρουν να απομακρύνουν όλα τα οχήματα και ιδιαίτερα τα φορτηγά.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube