Καραμπόλα 54 αυτοκινήτων εν μέσω χιονοθύελλας στο Σικάγο [video]

Καραμπόλα 54 αυτοκινήτων εν μέσω χιονοθύελλας στο Σικάγο [video]

Οι ασυνήθιστες για την εποχή καιρικές συνθήκες και η απροσεξία ορισμένων οδηγών προκάλεσαν χάος στον αυτοκινητόδρομο.

Μια καραμπόλα 54 αυτοκινήτων έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον αυτοκινητόδρομο Kennedy Expressway στο Σικάγο, εν μέσω χιονοθύελλας που οδήγησε σε μεγάλη ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

Ερασιτεχνικά βίντεο δείχνουν ανθρώπους να βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους και να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν στα τοιχώματα της εθνικής οδού για να αποφύγουν πιθανές συγκρούσεις από ανυποψίαστους οδηγούς που ακολουθούσαν. Όσοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους έπρεπε να αντιμετωπίσουν και το τσουχτερό κρύο.

Οι πρώτες κλήσεις στις αρχές έγιναν λίγο μετά της 5.00 πμ, με ειδικό τμήμα της πυροσβεστικής να σπεύδει στο σημείο μαζί με 12 ασθενοφόρα. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, 14 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα. Τελικά, όλες οι λωρίδες του δρόμου δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία στις 10.00 πμ, αφού πρώτα απομακρύνθηκαν όλα τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα και φορτηγά από το σημείο.

Οι αρχές αναφέρουν πως λόγω κορονοιού, τα οχήματα που κυκλοφορούν στο εθνικό δίκτυο είναι λιγοστά, όμως ο πάγος στο οδόστρωμα δημιούργησε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης. Το υψόμετρο και οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν στο σημείο ευνόησαν τη συγκέντρωση πάγου, παρόλο που οι εν λόγω καιρικές συνθήκες δεν είναι συνηθισμένες για μέσα Απριλίου.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube