Κάπως έτσι θα ξεκίνησε κι ο Ken Block [video]

Κάπως έτσι θα ξεκίνησε κι ο Ken Block [video]

Ένας μηχανικός, ερασιτέχνης rallyman και φαν του Block έστησε τη δική του, θεαματική “Gymkhana” με αυτοκίνητο που έφτιαξε μόνος του!

Η σειρά “Gymkhana” του Ken Block είναι φοβερή. Έχει απίστευτα ακροβατικά, οδήγηση με ακρίβεια χιλιοστού και κινηματογραφική ποιότητα ώστε να σου διατηρεί την προσοχή επί 10 λεπτά.

Όμως αυτή η τελειότητα, συν το γεγονός ότι ο Block κλείνει δημόσιους δρόμους και οδηγεί πανάκριβα, ειδικά κατασκευασμένα αυτοκίνητα, επιδρά μέσα σου και αρνητικά. Νιώθεις τη δράση απόμακρη, δεν ταυτίζεσαι με τον πρωταγωνιστή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Gymkhana 9: Η παιδική χαρά του Ken Block

Το συγκεκριμένο video όμως, ενώ έχει τα ακροβατικά και την ποιότητα οδήγησης και κινηματογράφησης, το νιώθεις πιο κοντινό σ’ εσένα, πιο γήινο και ρεαλιστικό. Και δεν πρόκειται για κάποια παρωδία των Gymkhana, που έχει γυριστεί απλά για να φέρει γέλιο.

Είναι ένα πραγματικό stunt video, όπου όμως πρωταγωνιστεί ένας «καθημερινός» άνθρωπος στο τιμόνι ενός παλιού Subaru Impreza για ράλι, το οποίο έχει φτιάξει και προετοιμάσει ο ίδιος. Και οι λήψεις έχουν γίνει σε εργοτάξιο-γκαράζ βαρέων μηχανημάτων.

Όλα αυτά χαμηλώνουν τις προσδοκίες σας; Δείτε το video και μας ξαναλέτε…

Σύμφωνοι: ο  πρωταγωνιστής, Tyler Witte, δεν είναι οποιοσδήποτε οδηγός. Είναι ερασιτέχνης οδηγός ράλι με αρκετές επιτυχίες. Και ο λογαριασμός του στο Instagram λέει ότι συμμετείχε στην ομάδα κασκαντέρ του The Fate of the Furious.

Όμως αγόρασε το παλιό  Impreza 2.5 RS (GC8) τρακαρισμένο από φίλο του και αφιέρωσε 8 μήνες για να το φτιάξει μόνος του, πριν επιχειρήσει –ως φαν του Block– γυρίσει τη δική του “Gymkhana”.  Και το αποτέλεσμα δεν απέχει έτη φωτός σε ποιότητα από τα video του ειδώλου του.

Ο Witte δήλωσε σε συνέντευξη από τους Speedhunters ότι «δεν είχε ιδέα πόσο δύσκολο θα αποδεικνυόταν» το εγχείρημα. Όπως θα δείτε όμως, τελικά ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες με απόλυτη επιτυχία.

[Πηγή: Speedhunters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube