Αν ο Ken Block ήταν φτωχός [video]

Αν ο Ken Block ήταν φτωχός [video]

Όταν έχεις στη διάθεσή σου έρημες εγκαταστάσεις μπορείς να γυρίσεις ένα Gymkhana, έστω χωρίς αυτοκίνητο Rallycross και χωρίς δεκάδες κάμερες.

Για ένα low budget Gymkhana αρκούν δύο παλιά αυτοκίνητα που δεν σε ενδιαφέρει πόσο θα τα χαλάσεις, ίσως και λίγη βροχή έτσι ώστε ο δρόμος να γλιστράει και να το απολαύσεις περισσότερο.

Το απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο δύο τύποι από την Ουγγαρία, οι οποίοι περνάνε πολύ καλά οδηγώντας όχι κάποια καλοστημένα αγωνιστικά με περίσσεια δύναμης, αλλά ένα FIAT Uno και ένα Suzuki Swift που η κατάστασή τους μπορεί να περιγραφεί μόνο ως «για πέταμα». Κι όμως, πριν πεταχτούν μπορούν να προσφέρουν γενναίες δόσεις χαράς, όπως φαίνεται.

Με τη βοήθεια της βροχής, που έχει μετατρέψει το χώμα σε λάσπη αλλά ακόμα και το πιο καθαρό τσιμέντο σε πίστα πατινάζ, παίρνουν φόρα και με λίγο φρένο ή χειρόφρενο αποσταθεροποιούν το αυτοκίνητο… κι ό,τι γίνει. Οι μικροεπαφές δεν λείπουν, αλλά δεν έγινε και τίποτα, σωστά; Αυτό είναι το θετικό όταν το αυτοκίνητό σου είναι για πέταμα. Θα προτιμούσαμε βέβαια να έχουν πάρει λίγο πιο σοβαρά το θέμα της ασφάλειας, ας πούμε φορώντας κράνος ή φροντίζοντας να μην περνάνε ξυστά από το σκυλί τους, αλλά τουλάχιστον φοράνε ζώνη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ξεκαρδιστική παρωδία του Gymkhana [video]

Μπορεί να βρήκαμε το συγκεκριμένο video μόλις τώρα (στο Road & Track), όμως φαίνεται ότι ο Oliver Amon που το δημοσίευσε έχει έναν λογαριασμό γεμάτο με αντίστοιχα video. Έχει όμως κι άλλα, στα οποία δεν πρωταγωνιστούν ερείπια αλλά και π.χ. βελτιωμένες Mercedes-Benz S600 και… C600 (C-Class με κινητήρα V12).
 
Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι αυτοί οι τύποι ξέρουν να περνάνε καλά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube