«Καπέλο» έως και 100% για την απόκτηση της BMW M2

«Καπέλο» έως και 100% για την απόκτηση της BMW M2

Η BMW M2 είναι τόσο περιζήτητη στις ΗΠΑ που κάποιοι έμποροι ζητάνε παραπάνω χρήματα γι’ αυτήν. Ακόμα και τα διπλά από την αρχική της τιμή!

Στις ΗΠΑ, δεν είναι σπάνιο ένα αυτοκίνητο να πωλείται σε τιμή υψηλότερη από εκείνη που προτείνει ο κατασκευαστής του, όμως το να ζητάει κάποιος διπλά λεφτά για μια BMW Μ2 μάλλον παραπάει.

Ο βασικός λόγος αύξησης της τιμής ενός αυτοκινήτου στις ΗΠΑ είναι ο συνδυασμός της σπανιότητας, του περιορισμένου ρυθμού παραγωγής δηλαδή, με την αυξημένη ζήτηση μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών. Πάντα υπάρχει κάποιος πρόθυμος να πληρώσει κάτι παραπάνω για να αποκτήσει νωρίτερα ένα περιζήτητο μοντέλο. Ένα ωραίο χρώμα ή ένας ιδανικός συνδυασμός αξεσουάρ, μπορούν επίσης να κάνουν κάποιον να πληρώσει παραπάνω. Και το πόσο παραπάνω, φαίνεται ότι δεν έχει όριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την BMW M2 στο Hungaroring

Η BMW M2, για παράδειγμα, σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα της BMW κοστίζει $52.695, τιμή στην οποία πρέπει να προστεθεί ακόμα ένα μικρό ποσό για τη μεταβίβαση, τις πινακίδες κ.λπ. Όμως η ζήτηση για αυτή φαίνεται πως είναι αρκετά μεγάλη, το ίδιο και ο χρόνος αναμονής του αγοραστή σε περίπτωση νέας παραγγελίας. Έτσι, διάφοροι έμποροι ανά την αχανή χώρα φέρνουν στις εκθέσεις τους κάποιες Μ2 και τις διαφημίζουν σε υψηλότερη τιμή.

Το άτυπο ρεκόρ λοιπόν ανήκει στην Century West BMW, αντιπροσωπεία στην περιοχή του Los Angeles, η οποία διαφημίζει μια Μ2 με τιμή… $105.435, δηλαδή ακριβώς τα διπλά από την αρχική. Βέβαια πρόκειται για αυτοκίνητο που διαθέτει και κάποια αξεσουάρ της Μ Performance, τα οποία όμως δεν κοστίζουν περισσότερα από $12.000 συνολικά. Εκτός από αυτό το αυτοκίνητο, που διαθέτει το αυτόματο κιβώτιο M-DCT, στην ίδια αντιπροσωπεία υπάρχουν προς πώληση και δύο χειροκίνητες Μ2 με τιμή $86.675.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την BMW M3 στο Grossglockner [video]

Όταν μια «φουλ έξτρα» BMW M2 έχει τιμή καταλόγου $60.601 στις ΗΠΑ, και από τα $66.200 ξεκινάει η Μ4, δεν είναι καθόλου άστοχο το σχόλιο του CarBuzz πως ο συγκεκριμένος έμπορος δεν πρέπει να ονομάζεται πια dealership αλλά… stealership.

[Πηγές: CarBuzz, Century West BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube