BMW M Performance Parts: Η τέλεια βελτίωση

BMW M Performance Parts: Η τέλεια βελτίωση

Απευθυνόμενη σε εκείνους που ήδη κατέχουν BMW και MINI, το BMW Group Hellas προσφέρει τη δυνατότητα για στοχευμένη βελτίωση του αυτοκινήτου τους με εργοστασιακό τρόπο.

Η BMW προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όσο καλύτερα γίνεται την απήχηση που έχουν τα σπορ μοντέλα της στο κοινό. Κι αλίμονο εάν δεν το έκανε.

Αλλιώς θα άφηνε να πάει χαμένη η επιτυχία της στους αγώνες αλλά και στο στερέωμα των σπορ μοντέλων. Kαι οι μεγάλες εταιρείες είναι απαράδεκτο να κάνουν τέτοια λάθη.

Στη BMW το ξέρουν καλά αυτό και σχετικά πρόσφατα η εταιρεία παρουσίασε τα M Performance μοντέλα ως μια εντελώς ξεχωριστή οικογένεια, που στέκεται ένα σκαλί κάτω από τα απολύτως κορυφαία M.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε την νέα BMW M3 στο Grossglockner [video]

Αυτά όμως αφορούν στους αγοραστές καινούργιων BMW. Για όσους ήδη είναι κάτοχοι, η εταιρεία έχει να προσφέρει μια τεράστια σειρά από βελτιώσεις και αναβαθμίσεις σχεδόν σε κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου, πάντα με βάση τα σπορ ιδανικά και τη βελτίωση των επιδόσεων.

Αυτήν ακριβώς τη σειρά μας παρουσίασε η εταιρεία στο Κέντρο Εκπαίδευσης του BMW Group Hellas, οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται στον Ασπρόπυργο. Αυτήν την περίοδο συμπληρώνουν τα 10 τους χρόνια και χτίστηκαν εκεί προκειμένου να έχουν εύκολη πρόσβαση στους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας και να εξυπηρετούν γρήγορα τις όποιες ανάγκες. Εκτός από σύγχρονες οι εγκαταστάσεις είναι και πληρέστατες, με ποσοστό διαθεσιμότητας που αγγίζει το 88%.



Ανάλογα με την έκδοση του εκάστοτε αυτοκινήτου, υπάρχουν σχεδόν ατελείωτες επιλογές αναβάθμισης. Ξεκινούν από τα μηχανικά μέρη και φτάνουν σε καθαρά αισθητικές παρεμβάσεις τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό. Για παράδειγμα μπορείς από το να βελτιώσεις την απόδοση του κινητήρα ή/και την ανάρτηση, μέχρι -σε μερικές περιπτώσεις- να τοποθετήσεις ακόμα και μηχανικό μπλοκέ πίσω διαφορικό.

Τα M Performance Parts, όπως ονομάζονται, τοποθετούνται εκ των υστέρων και όχι από το εργοστάσιο. Είναι όμως μελετημένα όπως πρέπει να είναι τα εργοστασιακά αξεσουάρ κάθε είδους, είτε αυτό έχει να κάνει με μηχανικά μέρη, είτε με ένα καπάκι καθρέφτη. Η τεχνολογία τους είναι κορυφαία και το πάντρεμά τους με το αυτοκίνητο καλύτερο από οποιουδήποτε εξωτερικού βελτιωτή, ενώ εκτεταμένη είναι και η χρήση ανθρακονήματος.

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι δεν είναι όλες οι επιλογές συμβατές με όλες τις εκδόσεις ενός μοντέλου, όμως εάν υπάρχει συμβατότητα, μπορείς να προσθέσεις όποιο στοιχείο θέλεις και όχι αναγκαστικά σε συνδυασμό με κάποιο άλλο.

Αντίστοιχη δυνατότητα ασφαλώς υπάρχει και στην κορυφαία έκδοση των MINI, τη John Cooper Works δηλαδή. Εδώ οι επιλογές είναι λιγότερες από της BMW κι έχουν να κάνουν περισσότερο με την ουσία, δηλαδή τον κινητήρα, την εξάτμιση, την ανάρτηση και τα φρένα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: MINI John Cooper Works

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι όλα τα αξεσουάρ καλύπτονται από την εργοστασιακή εγγύηση και ότι συμφωνούν με όλες τις προδιαγραφές της BMW.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube